Γιώργος Κυμπαρίδης : «Ζούμε την εποχή των αλλαγών που ήρθαν ως αναγκαιότητα της εξέλιξης…»

Γιώργος Κυμπαρίδης : «Ζούμε την εποχή των αλλαγών που ήρθαν ως αναγκαιότητα της εξέλιξης…»

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων 2022 και από την πρώτη ανάγνωση καταγράφηκε σημαντική πτώση σε σχολές που ανέκαθεν αποτελούσαν τα κάστρα στο στάτους των προτιμήσεων όπως η Νομικές Σχολές της Χώρας. Είναι τυχαίο το γεγονός αυτό ή απηχεί μια μεταστροφή σε επιλογές επιστημών που δίνουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης;

Το χιλιοειπωμένο γιατρός ή δικηγόρος που σήμαινε σίγουρη επαγγελματική επιτυχία έχει αποχρωματιστεί στα μάτια των νέων παιδιών που βιώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και το ρεαλισμό της εποχής. Η παραγωγή όλα αυτά τα χρόνια περισσότερων επιστημόνων νομικής από όσους πραγματικά μπορεί να απορροφηθούν στο χώρο της δικηγορίας οδήγησε μοιραία στην απαξίωση.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομή μου ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, ουκ ολίγες φορές είχα την ευκαιρία να μιλήσω στους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ για τις προοπτικές καριέρας της νομικής επιστήμης και ομολογώ ότι ο ενθουσιασμός με τον οποίο απευθυνόμουν στο γεμάτο αμφιθέατρο ήταν μεγάλος. Όχι γιατί δεν είχα την οπτική της πραγματικότητας και των δυσκολιών που υπάρχουν για να σταδιοδρομήσει επιτυχημένα ένας νέος πτυχιούχος της Νομικής, αλλά γιατί πάντα πίστευα ότι η νομική επιστήμη χαρακτηρίζεται ως η επιστήμη των επιστημών και αυτό από μόνο του έδινε την αξία του λειτουργηματικού χαρακτήρα της.

Όμως τα χρόνια άλλαξαν και τα σκληροτράχηλα σοκάκια της ζωής και ο ρεαλισμός για επιλογές σιγουριάς βιοπορισμού αποτελούν πλέον το ισχυρότερο κίνητρο στις επιλογές.

Ζούμε την εποχή των αλλαγών που ήρθαν ως αναγκαιότητα της εξέλιξης κι αυτό δεν είναι αναγκαία κακό. Άλλωστε πάντα πίστευα στη δυναμική των νέων ανθρώπων.

Να συγχαρώ λοιπόν όλες και όλους τους επιτυχόντες και να ευχηθώ καλές σπουδές !!!

Πηγή : ΦΒ Γ. Κυμπαρίδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό