Γιώργος Στύλιος : Πριν το Πάσχα η ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Γιώργος Στύλιος : Πριν το Πάσχα η ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Εντατικές προσπάθειες να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και πριν τις γιορτές του Πάσχα, καταβάλλουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή για τον πρωτογενή τομέα της ΕΡΤ Κομοτηνής, «Κι όμως η Κοινωνία Κινείται», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος.
Σύμφωνα με τον κ. Στύλιο Αγρότες και Κτηνοτρόφοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το ταμείο λαμβάνοντας δάνεια χωρίς εγγυήσεις της τάξης των 3.000 έως 25.000 ευρώ. Μάλιστα το 50% θα χρηματοδοτείται, ενώ για το υπόλοιπο θα υπάρξει χρηματοδότηση του επιτοκίου και θα έχει τη μορφή ενός άτοκου δανείου τελικά.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει έναν κουμπαρά με 500 εκ ευρώ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και στην Χώρα μας αντιστοιχούν περί τα 26 εκ ευρώ, ποσό μεγάλο συγκρινόμενο και με άλλες χώρες. Η Ελληνική κυβέρνηση σε αυτά τα 26 εκ ευρώ, θα προσθέσει άλλα 26 εκ ευρώ, στοχευμένα και κατευθυνόμενα στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Στύλιος στάθηκε και στην ενεργοποίηση της Επιτροπής Επισιτιστικής Ασφάλειας, για την κάλυψη της Χώρας μας των αναγκών εισαγωγής σίτου. Μάλιστα για το θέμα αυτό ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε πως και οι εκτάσεις που λόγω «πρασινίσματος» έχουν ενταχθεί σε αγρανάπαυση και σε αυτές τα δύο υπόλοιπα χρόνια θα μπορούν να καλλιεργηθούν με σίτο και αραβόσιτο.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για επι πλέον κίνητρα που θα δοθούν για την ενίσχυση της καλλιέργειας σε σιτηρά και αραβόσιτο, μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων. «Ο στόχος είναι να μπουν τα θεμέλια για να καταστήσουμε τη χώρα μας αυτάρκη στα σιτηρά και αυτός ο στόχος υπήρχε, απλά τώρα βγήκε πιο έντονα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε αυτάρκη την χώρα μας και στο κρέας», τόνισε ο κ. Στύλιος.

Κλείνοντας ο κ. Στύλιος ανέφερε πως σύντομα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Θράκη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, αλλά και όλων των συνεργατών του στον πρωτογενή τομέα.

 

Φώτο :

Από την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Χρ, Μέτιου στην Αθληνα, στο γραφείο του κ. Στύλιου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό