Γιώργος Τζαμπαζλής: Να μετρήσουν τα έσοδα που χάνει το κράτος από τη διαρροή των καταναλωτών προς Βουλγαρία

Γιώργος Τζαμπαζλής: Να μετρήσουν τα έσοδα που χάνει το κράτος από τη διαρροή των καταναλωτών προς Βουλγαρία

Έκκληση προς την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα απευθύνει πλέον σε καθημερινή βάση στις επαφές με τα στελέχη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τζαμπαζλής.

«Ζητάμε επανειλημμένως από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στο 1,50 ευρώ. Αυτή τη στιγμή και στην Βουλγαρία και στην Τουρκία η βενζίνη πωλείται 1,55 ευρώ . Σε σχέση με τα 2 ευρώ εδώ, η διαφορά είναι μεγάλη. Το αγοραστικό κοινό φεύγει προς τα σύνορα και πέρα από τα καύσιμα κάνει και άλλες αγορές για την προμήθεια των απαραίτητων ειδών. Τα έσοδα που χάνει το Ελληνικό κράτος είναι τεράστια και από το γεγονός των καυσίμων, αλλά και των υπολοίπων ειδών της αγοράς. Ο κόσμος έχει περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο. Απευθύνω το ερώτημα: Τώρα που έρχεται καλοκαίρι και ο κόσμος θα θέλει να πηγαίνει στη θάλασσα, το σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι, τους οποίους καλούμε ξανά και ξανά να μετρήσουν τα διαφυγόντα κέρδη του κράτους από τις διαρροές προς άλλα κράτη των πολιτών. Το θέμα είναι να μην μπούμε στο επικίνδυνο σπιράλ του αργού θανάτου της αγοράς και να βρεθούν τρόποι στήριξης της κατανάλωσης και των καυσίμων και των άλλων ειδών. Μας υποσχέθηκαν από την κυβέρνηση πως θα το εξετάσουν», τόνισε ο κ. Τζαμπαζλής.

Αναφερόμενος στο άνογμα της πλατφόρμας για την επιδότηση της βενζίνης, υπογράμμισε πως ο κόσμος ανταποκρίνεται ακόμα και για αυτό το μικρό ποσό, ανάλογα με το ΑΦΜ του. «Φανταστείτε αν ήταν λίγο πιο ενισχυμένο το επίδομα πως θα ανταποκρινόταν ο κόσμος και πως θα ισορροπούσε και θα κινούνταν και η αγορά καλύτερα. Εμείς πάντως ζητήσαμε από την κυβέρνηση οι αιτήσεις να αφορούν και το πετρέλαιο θέρμανσης. Να δούμε αν θα ανταποκριθούν», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Τζαμπαζλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό