Γλυκά Νερά: Παραπέμπεται σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Παραπέμπεται σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ομόφωνα οι δικαστές έκριναν πως ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί το εδώλιο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021. Αναλυτικότερα, ο 33χρονος πιλότος παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, και δύο πλημμελήματα για ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε σήμερα και ο προσδιορισμός της δίκης αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Τα μέλη του συμβουλίου πλημμελειοδικών ακολούθησαν το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης που είχε συντάξει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν καταπέλτης σε βάρος του προφυλακισμένου πιλότου και είχε αποδομήσει τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι ο θάνατος της συζύγου του ήταν ατύχημα. Παράλληλα στην εισήγησή του προς το συμβούλιο είχε αναλύσει βήμα-βήμα τις κινήσεις του καθ’ ομολογίαν δράστη και είχε αναδείξει το θέατρο που έπαιξε ο κατηγορούμενος σκηνοθετώντας μία ανύπαρκτη ληστεία.

Όπως ανέφερε ο κ.Νούλης: «μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Ο εισαγγελέας είχε κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες στιγμές της Καρολάιν Κράουτς, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε πάνω της την ώρα που εκείνη κοιμόταν «με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό