Η 8η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition»,                           το 2023 θα διεξαχθεί στην Καβάλα

Η 8η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition», το 2023 θα διεξαχθεί στην Καβάλα

ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION 2023

4-6 Μαΐου 2023, Καβάλα

Ανακοινώθηκε η 8η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHENAIOOC), που το 2023 θα διεξαχθεί στην Καβάλα 4 έως 6 Μαΐου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η περιοχή αυτήεπιλέχθηκε λόγω τηςσυνειδητήςεισόδου της στην ελαιοκαλλιέργεια, διαθέτοντας πλέον τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο ελαιώνα της χώρας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδαςathenaoliveoil.gr. Μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου θα ισχύει προνομιακή τιμή συμμετοχής («earlybird»), που κάνει τις ούτως ή άλλως ανταγωνιστικές τιμές του ΑΤΗΕΝΑ ακόμα πιο ελκυστικές.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του ATHENAIOOCαπαρτίζεταιαπόέμπειρουςγευσιγνώστες-δοκιμαστές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, γνώστες της παγκόσμιας αγοράς. Φέτος έχουν προσκληθεί κριτές από Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή και, φυσικά, Ελλάδα, δηλαδή από όλες τις ηπείρους της γης. Εκτός αυτού, ο ATHENAIOOC, σεβόμενοςτα προς αξιολόγηση δείγματα και τους παραγωγούς τους, παραμένει ο διαγωνισμός με το μεγαλύτερο αριθμό κριτών ανά ελαιόλαδο, η δε αξιολόγηση γίνεταισε άψογες συνθήκεςκαι αποκλειστικά πρωινές ώρες.

Η βράβευση στον ATHENAIOOC, έναν από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς του είδους του, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των πωλήσεων των διακεκριμένων ελαιολάδων, λόγω αναβάθμισης της εικόνας και της διαπραγματευτικής τους αξίας στις διεθνείς αγορές. Για τα ελληνικά, μάλιστα,ελαιόλαδα ο ATHENAIOOCπροσπαθεί να τους ανοίξει δρόμο και στην ελληνική premiumαγορά, που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, απευθυνόμενος σε επιλεγμένους χώρους εστίασης. Προσκαλεί, έτσι, διακεκριμένους σεφ ως κριτές «guest», χωρίς ο βαθμός τους να υπολογίζεται, ενώ διοργανώνει και πολλές γευστικές δοκιμές των βραβευμένων ελαιολάδων του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο αρχιμαγείρους και άλλους επαγγελματίες Horeca.

Από το 2016 ο ATHENAIOOCέχει διεξαχθεί σε επτάεμβληματικές για το ελαιόλαδο πόλεις: Αθήνα, Πύλο, Δελφούς, Ναύπλιο, Σπάτα, Λέσβοκαι Σητεία, με συνεχή ανοδική πορεία στον αριθμό των συμμετεχόντων δειγμάτων, ποσοτικά και ποιοτικά, δηλαδή από περισσότερες χώρες και από όλο και πιο σημαντικούς ελαιοπαραγωγούς.

Ο λόγος που ο διαγωνισμός αλλάζει κάθε χρόνο τόπο διεξαγωγής, είναι η επιθυμία των διοργανωτών να αναδείξουν σταδιακά όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των γηγενών ποικιλιών ελιάς τους και μάλιστα διεθνώς. Έως και νέες φυτεύσεις τέτοιων αφανών ποικιλιών έχουν παρατηρηθεί κατόπιν διάκρισης ελαιολάδων τους στον ATHENAIOOC, κάτι που συμβάλλει αναμφίβολα στην ελαϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, ένα πλέγμα τοπικών δράσεων πλαισιώνει συστηματικά το διαγωνισμό προβάλλοντας σφαιρικά τον τόπο διεξαγωγής του.

Η διοργάνωση του ATHENAIOOC γίνεται από την εταιρεία επικοινωνίας και οργάνωσης εκθέσεων Vinetum, η οποία καμία άλλη σχέση δεν διατηρεί με το ελαιόλαδο ή παραγωγούς του.Περισσότερες πληροφορίες στο 210 766 0560.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό