Η άγνωστη συμβολή του Άλεξ Ταξιλδάρη στην επιτυχή παρουσία της Εθνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο 2020

Η άγνωστη συμβολή του Άλεξ Ταξιλδάρη στην επιτυχή παρουσία της Εθνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο 2020

Η Μάιρα Ματιάτου υπήρξε η επικεφαλής της Ιατρικής Επιτροπής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε ένα μεγάλο βάρος στην επιτυχία της αποστολής της Εθνικής Ομάδας στο Τόκυο με δεδομένη και την πανδημία του κορονοϊού.

Η ίδια με μια ανάρτησή της ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της αποστολής. Δεν ξέχασε μάλιστα τον Κομοτηναίο παραολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004 Άλεξ Ταξιλδάρη, με τον οποίο τους τελευταίους 9 μήνες οργανώσαν την προετοιμασία της ομάδας και ετοίμασε τα ιατρικά πρωτόκολλα της αποστολής.

 

Η ίδια έγραψε:

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020 έφτασαν στο τέλος τους με το τελευταίο γκρουπ της Ελληνικής αποστολής να επιστρέφει σήμερα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της Ελληνικής αποστολής που έλαβαν μέρος, είτε κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο είτε όχι, καθώς η συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι από μόνη της μια τεράστια επιτυχία.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αρχηγό της αποστολής Κα Σάσα Γκούφα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολύμπιακής Επιτροπής Κο Τάκης Καλούδης και την Ολομέλεια της Ε.Π.Ε. για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να συνοδεύσω την Ελληνική αποστολή ως ιατρός αποστολής σε αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες εν μέσω πανδημίας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο ιατρό Κο Σπύρο Σπύρου, την νοσηλεύτρια Κα Δελημάνη Νικολέτα, την εργοθεραπεύτρια Κα Σούλα Ζαχαράκη, την φυσιοθεραπευτική ομάδα (Γιάννη Μάκο, Μαρκέλα Καραβιράκι, Γρηγόρη Κοντοδήμο, Γιώργο Γκούντα, Γιώργο Γραμματικό, Γιώργο Κυρλιγκίτση) καθώς και τους Κο Σάκη Κοτζάρη και Κο Σπύρο Σταύρου για την άριστη συνεργασία μας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα άλλα δύο μέλη της Ιατρικής επιτροπής της Ε.Π.Ε. Κο Μάνο Μπόγδο και Κο Αλέξανδρο Ταξιλδάρη με τους οποίους τους τελευταίους 9 μήνες οργανώσαμε την προετοιμασία της ομάδας και σχεδιάσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα της αποστολής.
Με 11 μετάλλια, πολλά ατομικά ρεκόρ και αξέχαστες αναμνήσεις γυρίσαμε όλοι υγιείς!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό