«Η Αιώνια Ειρήνη» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

«Η Αιώνια Ειρήνη» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή το έργο του Χουάν Μαγιόργκα σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, «Η Αιώνια Ειρήνη».

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Για την Αιώνια Ειρήνη του Χουάν Μαγιόργκα:
«Οι σκύλοι είναι η επαφή μας με τον Παράδεισο. Δεν γνωρίζουν φθόνο κακία, δυσφορία»
Μίλαν Κούντερα, Τσέχος Συγγραφέας
Με πρόσημο την τάξη των πραγμάτων και μια ουτοπική, ίσως επίπλαστη επιθυμία για ειρήνη κι ευημερία στον κόσμο, ο Χουάν Μαγιόργκα καταθέτει το εξαιρετικό αυτό κείμενο. Παίρνοντας αφορμή από το σύγγραμμα του Καντ «Προς την Αιώνια Ειρήνη», απ’ όπου δανείζεται και τον τίτλο του, αγγίζει θέματα όπως αυτά της τρομοκρατίας, της αναζήτησης του Θείου, της δημοκρατίας, του βαθμού ηθικής και λογικής που διέπει τις πράξεις των ανθρώπων, σε διαδικασίες όπως αυτές της συγκατάθεσης, της απόφασης, της εκκαθάρισης, της εξόντωσης.
Η «Αιώνια Ειρήνη» του Καντ, ελπίζει σε μια παγκόσμια συμφωνία όπου όλοι οι λαοί θα επιθυμούν να βρίσκονται σε αρμονική συνθήκη μεταξύ τους, όπου δεν θα υπάρχουν σύνορα, μόνο μια παγκόσμια φιλόξενη διάθεση που εγγυάται ασφάλεια στα άτομα όπου κι αν βρίσκονται. Η «Αιώνια Ειρήνη» του Μαγιόργκα ξεσκεπάζει έναν κόσμο, που σκίζει τις σάρκες του, στην επιθυμία του να μείνει ασφαλής. Ήρωες του ο Τζον- Τζον, ο Οντίν και ο Εμάνουελ. Καθένας παλεύει για το ιδανικό του.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη, σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, μουσική: Μαρίνος Τόκας, βίντεο: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς, φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς, επιμέλεια ήχου: Ελένη Αποστολίδου
Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος , Αθανασία Πουπουζή,
Μαρία Χαριτοπούλου
Παραστάσεις θα δοθούν από την Τρίτη 12 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Εισιτήρια : κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)
Οδηγίες για τους θεατές:
• Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)
• Ώρα έναρξης παραστάσεων 9 το βράδυ
• Προσέλευση κοινού 20΄ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης
• Για την είσοδο του κοινού στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, απαιτείται επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 10 ή 5 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας : https://www.ticketservices.gr/event/aionia-eirini-komotini/
• Η πλατφόρμα θα κλείνει μισή ώρα (30΄) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης. Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης
• Για τα εισιτήρια των 5 ευρώ θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ταμείο του θεάτρου.
• Οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους.
• Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.
• Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770 εργάσιμες ημέρες και ώρες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό