Η Αλεξανδρούπολη «ακούστηκε» στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η Αλεξανδρούπολη «ακούστηκε» στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η αναφορά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον των μελών της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αλεξανδρούπολη και στη βόρεια Ελλάδα

Mια ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ εκφώνησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο έδωσαν το «παρών» τόσο τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία τον καταχειροκρότησαν, όταν ανέβηκε στο βήμα.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Γνωρίζω απόλυτα τους βαθείς δεσμούς που ενώνουν τα δυο μας έθνη. Αποτελούν μια υπενθύμιση των κοινών μας αξιών και των “πιστεύω” στην ελευθερία και στη Δημοκρατία. Ζήτω η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», αναφώνησε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι “κόμβος” στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και, παράλληλα, ίσως ο πιο σταθερός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή» και σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στον αναβαθμισμένο ρόλο της Αλεξανδρούπολης και δη του λιμανιού της, ένας ρόλος που ακολουθεί και την επίσης αναβαθμισμένη στρατηγική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε και τον ενεργειακό ρόλο της Αλεξανδρούπολης και της βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, ένας ρόλος που όπως είπε αποκτάει μεγαλύτερη σημασία στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό