Η απάντηση του Αλέξη Κούγια αν θα αναλάμβανε τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια αν θα αναλάμβανε τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Αλέξης Κούγιας, προσερχόμενος στο δικαστήριο για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ρωτήθηκε αν θα αναλάμβανε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο ποινικολόγος απάντησε πως θα δεχόταν να την αναλάβει αν κάτι τέτοιο είχε ζητηθεί εξαρχής. Παράλληλα είπε ότι θεωρεί λάθος να αποχωρεί ένας δικηγόρος από την υπεράσπιση του εντολέα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν ισχύουν τα λεγόμενα του δικηγόρου δεν είναι πιθανόν να δούμε αυτόν στην υπεράσπιση της μητέρας για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και αν μέχρι τότε δεν έχει βρει δικηγόρο, θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος. Πάντως υπάρχει και η δυνατότητα, με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις στον νόμο, ένας κατηγορούμενος να μπορεί να απολογηθεί ακόμα και μόνος του.

 

«Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, απαγορεύεται να παραιτηθείς»

«Αν ήμουν ο πρώτος που θα μιλούσα μαζί της, όταν η υπόθεση ήταν στη διερεύνηση, αν είχα πρόσβαση στη δικογραφία, αν έβλεπα ότι μπορώ να την υπερασπιστώ γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε μια κατηγορουμένη που αρνείται ενοχή της» ανέφερε ο ποινικολόγος.

«Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Αν σε ενοχλεί μια υπόθεση δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μια υπόθεση για να απολαμβάνεις μια δημοσιότητα πρόσκαιρα και παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ πολύ τον κ. Λύτρα, δεν γνωρίζω τον κ. Ιωάννου, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι διαφορετική» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν βλέπει ενοχή της μητέρας για την υπόθεση.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό