Η Δράμα αναδεικνύει τα τοξωτά γεφύρια και τους καταρράκτες της

Η Δράμα αναδεικνύει τα τοξωτά γεφύρια και τους καταρράκτες της

Μέχρι τα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου 2021, ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης, σήμανσης  και σύνδεσης μονοπατιών στο Δήμο Παρανεστίου, στις περιοχές, Τραχωνίου-Διποτάμου-Πρασινάδας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, από πόρους της Δράμας προερχόμενοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους-ΚΑΠ-, χρηματοδοτήθηκε με πόρους ύψους 50.000 ευρώ. Το έργο επι πλέον περιλαμβάνει την ανάδειξη των 4 τοξωτών γεφυριών που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, τα οποία απέχουν σε μήκος 3χλμ και συνδέονται μεταξύ τους με μονοπάτια, τα οποία θα συντηρηθούν και τα οποία βρίσκονται σε μια περιοχή απείρου κάλλους της ορεινής Δράμας, η οποία κατέχει το 80% της οροσειράς της Ροδόπης !

Μέσα σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν, πέρα από τα 4 τοξωτά γεφύρια και δύο πανέμορφοι καταρράκτες, της Αγίας Βαρβάρας και του Τραχωνίου (Λειβαδίτη).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι εργασίες συντήρησης των μονοπατιών θα συνεχισθούν και θα διευρυνθούν, συμπεριλαμβάνοντας και το μονοπάτι Ε6, από τη νέα χρονιά.

«Είναι πολλοί οι επισκέπτες στην εν λόγω περιοχή, μιλάμε για μονοπάτια, παρθένα Φύση, με πανέμορφα χρώματα και πρόκειται για 140 χλμ. Εμείς σκεφτόμαστε να αξιοποιήσουμε το πανέμορφο τοπίο και να ξεκινήσουμε το μοντέλο του εναλλακτικού τουρισμού της Άγριας Φύσης, δημιουργώντας κάποιες δομές, προκειμένου να έχει την δυνατότητα όσοι από τους επισκέπτες το επιθυμούν να μπορούν να διαμένουν κάποιες μέρες», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό