«Η Δύναμη των Μουσείων» , στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής

«Η Δύναμη των Μουσείων» , στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο  Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση για την Ημέρα των Μουσείων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων» 2022 του Δήμου Κομοτηνής.

Από το 1977 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων οργανώνει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Ο στόχος είναι το φετινό θέμα εορτασμού «Η Δύναμη των Μουσείων» να αναδείξει το ρόλο των μουσειακών χώρων στο ζήτημα της Ψυχικής Υγείας των δύσκολων εποχών της σύγχρονης κοινωνίας.

Ομιλίες πραγματοποίησαν η Γκόγκου Κέλυ – Μουσειολόγος , η Κεντιγκελενή Κυριακή – Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια, η Τσιλιγκαρίδου Κυριακή – Νηπιαγωγός, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια και η Χριστοδούλου Κική – ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος.

Τα μουσεία αποτελούν πάντα βασικό προορισμό, ικανό να αφηγηθεί την πραγματικότητα ενός άλλου κόσμου, αρκετές φορές παλαιότερου και άλλες φορές ακόμα πιο σύγχρονου από αυτόν μέσα στον οποίο κατοικούμε.
Η έννοια του μουσείου έχει αποκτήσει νέα υπόσταση, περιλαμβάνει αμέτρητους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να διδαχθεί, να συγκινηθεί, να μάθει και να ταυτιστεί με τις ζωές και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων που πέρασαν από εδώ πολύ πιο από εμάς.
Έτσι αγαπημένα εκθέματα των παρευρισκόμενων στην χθεσινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, στα πλαίσια των Ελευθερίων και του εορτασμού της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, μας «μίλησαν» για τη ζωή τους το διάστημα της καραντίνας αλλά και μετά!
Αν η ιστορία είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται το πριν μάς αφορά όλους ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα, ενώ το μετά μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο λόγο για να εργαστούμε και να προσπαθήσουμε δίχως να ξεχνάμε όλα όσα προηγήθηκαν.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό