Η Ελλάδα θέτει προϋπόθεση ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, την υπόθεση Μπελέρη

Η Ελλάδα θέτει προϋπόθεση ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, την υπόθεση Μπελέρη

Πιο αυστηρή θέση απέναντι στην Αλβανία παίρνει η Ελλάδα αναφορικά με τις ενταξιακές προϋποθέσεις της γείτονας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής” η Αθήνα κατέθεσε γραπτή δήλωση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσώπων της Ε.Ε. (COREPER) στην οποία αναφέρει ότι το ζήτημα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα αποτελέσει προϋπόθεση για το μέλλον της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι στο εξής για την Αθήνα το ζήτημα της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. θα θεωρείται συνδεδεμένο με τη στάση που θα επιδείξουν τα Τίρανα στην υπόθεση Μπελέρη, την οποία η ελληνική πλευρά θεωρεί ως απόδειξη παραβίασης των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ένα κράτος που είναι υποψήφιο προς ένταξη στο μπλοκ.

Η εν λόγω δήλωση συνοδεύει την επιστολή, η οποία εγκρίθηκε και αποστέλλεται στα Τίρανα αποτελώντας – καθαρά διαδικαστικά – το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για πέντε θεμελιώδη κεφάλαια.

Πηγή: capital.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό