Η επόμενη (χειμωνιάτικη) ημέρα

Η επόμενη (χειμωνιάτικη) ημέρα

Η επόμενη (χειμωνιάτικη) ημέρα

Μην το γελάτε, μαμούθ δεν θα δούμε αλλά κάπως έτσι, όπως στην φωτογραφία, θα είμαστε τον επόμενο χειμώνα. Τα πάντα κάνει η ΕΕ για να βρεθούν τα κράτη μέλη της στην εποχή των παγετώνων και χωρίς λόγο. Γιατί, αν πράγματι έφταιγε ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα μας έλεγαν πως μόλις τελειώσει, όλα θα επανέλθουν όπως πρώτα. Αλλά, δεν το λένε. Ούτε μας λένε πόσο πουλάει η Ρωσία το φυσικό αέριο και πόσο υπερτιμολογείται αυτό από τους διεθνείς ντήλερ και πως τελικά φτάνει πανάκριβο το ηλεκτρικό ρεύμα στον καταναλωτή, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της ΕΕ που θέλει να πίνουμε φραπέ με χάρτινο καλαμάκι. Και μια ερώτηση: τα συμβόλαια με την Ρωσία για το φυσικό αέριο, δεν είχαν τιμή αγοράς; Να, αυτό θα θέλαμε να μάθουμε, για να καταλάβουμε πως με αφορμή την ενέργεια, ο πλούτος φεύγει από τους πάρα πολλούς, για να καταλήξει στους πολύ λίγους. Όσο για την χώρα μας, οι απίθανοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έπιασαν το παραμύθι του λιγνίτη, χωρίς όμως να λένε ότι το πολύ στο 10% να είναι η συμμετοχή του στο μείγμα από το οποίο παράγεται το ρεύμα και άρα η τιμολόγηση του θα συνεχίσει να γίνεται βάση του πανάκριβου φυσικού αερίου.

Επιτέλους, πρωταθλητές και στην βενζίνη

Εδώ και ένα σχεδόν μήνα, η τιμή του πετρελαίου είναι κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο η τιμή στις αντλίες, στην Ελλάδα, συνεχίζει να είναι πάνω από 2,2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη. Ενώ, δηλαδή, θα έπρεπε να είναι κάτω από τα 2 ευρώ, την προηγούμενη εβδομάδα κατακτήσαμε άλλη μια κορυφή, έχοντας την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω και την Φινλανδία, την ώρα σε πολλές χώρες το λίτρο της βενζίνης είχε υποχωρήσει κάτω από 2 ευρώ. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Μας επιστρέφει ελάχιστα και επιτρέπει στα διυλιστήρια να κρατούν υψηλά τις τιμές. Αλλά και η αντιπολίτευση, μόκο για τα υπερκέρδη των εταιρειών, απλώς καλεί την κυβέρνηση να δώσει περισσότερα χρήματα στον κόσμο, λες και αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Όσο για την φορολόγηση των υπερκερδών… όσο φορολόγησε τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος, θα …φορολογήσει τα διυλιστήρια. Ποτέ!

Γκατζετάκηδες θα πάρουν το «Τουρισμός για όλους»

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι κατάλληλη για πληρωμές σε διαδικτυακούς τόπους επιχειρήσεων με συμπλήρωση των στοιχείων της ή μέσω συστημάτων ανέπαφης πληρωμής NFC, οπότε απαιτείται η χρήση κατάλληλης τηλεφωνικής συσκευής smatphone που την υποστηρίζουν. Έτσι θα αξιοποιήσει κάποιος το πρόγραμμα που φέτος είναι ατομικό, άρα κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να κάνει δική του αίτηση, αλλά να έχει και δικό του αριθμό κινητού και δικό του email. Α, να πληρώσει και τον λογιστή για να του κάνει την αίτηση. Καταλαβαίνετε τώρα ποιος μπορεί να κάνει την αίτηση και να κάνει χρήση της άυλης κάρτας. Νεαρά κυρίως άτομα, ή μεγαλύτεροι που γνωρίζουν το άθλημα του ιντερνέτ. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πόσοι τελικά υπέβαλαν αίτηση, καθώς η προθεσμία ήδη έληξε και περιλάμβανε και σαββατοκύριακο. Αλήθεια, ο υπουργός Τουρισμού και οι άλλοι υπουργοί που υπογράφουν την σχετική απόφαση, έχουν τις γνώσεις να υποβάλουν αίτηση;

Ε και να κάνουν τα Αρριανά καλύτερη πλατεία…

Άντε τώρα, λέει, να κάνουν ανάπλαση τα Αρριανά στην πλατεία τους και να βγει καλύτερη από της …Κομοτηνής. Από τον τίτλο πάντως του έργου και από την φωτο-μακέτα, αφήνει ελπίδες καθώς αφορά στην «φιλοπεριβαλλοντική/βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αρριανών», αν και τα χρήματα είναι μεν σχετικά λίγα, 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά πολλές φορές, αν αξιοποιήσεις σωστά τα λίγα, φτάνεις σε μεγάλο αποτέλεσμα. Στην Κομοτηνή πάντως, ακόμη περιμένουμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πάρκο και στην πλατεία και πότε θα γίνουν. Προς το παρόν, δοκιμάζουμε τις αναρτήσεις των αυτοκινήτων στην αναπλασμένη Σοφούλη. Και λεφτά θα μπορούσαμε να βγάλουμε, αν τον μισθώναμε τον δρόμο σε αυτοκινητοβιομηχανίες, για δοκιμές αναρτήσεων σε νέα αυτοκίνητα.

Ή θα την «εξαφανίσουμε» ή θα την ξεχάσουμε

Το έλεγε ο Ποπολάρος πέρυσι, ότι την πανδημία του κορώνα είτε θα την «εξαφανίσουμε», τεχνικά, είτε θα την ξεχάσουμε. Οι δήθεν ειδικοί και οι πολιτικάντηδες, έχουν φροντίσει και για τα δυο. Έκοψαν την ενημέρωση, οι ξένοι τουρίστες με κορώνα συνεχίζουν απτόητοι τις διακοπές τους, μάσκες πουθενά σχεδόν, αλλά και μεγαλοστομίες πως αρρωσταίνει ο κόσμος, αλλά την περνάει ελαφρά. Άραγε, να άλλαξαν και τον τρόπο καταχώρησης όσων πεθαίνουν με κορώνα και να μην μας το έχουν πει; Πάντως, αναλογικά, και στους θανάτους με κορώνα, στην πρώτη θέση είμαστε, αφήνοντας πίσω τους κουτόφραγκους. Κανονικά τώρα, τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, θα έπρεπε να βγάζουν τους λεγόμενους αρνητές του κορώνα, για την ξεχάσουμε τελείως την πανδημία. Εντωμεταξύ, για το πόσο κάνουν τα λεμόνια στην Τουρκία και τα γυαλιά ηλίου του Ερντογάν, η ενημέρωση είναι πλήρης. Για το που τα βρήκαν τα σπίτια και τις καταθέσεις οι δικοί μας, πίστευε και μη ερεύνα. Όπως ακριβώς κάνουν οι τρεις πίθηκοι στην φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο. Ο τέταρτος, είναι από άλλο ανέκδοτο, αυτό της ευλογιάς των πιθήκων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό