Η ερμηνεύτρια Εύα Σακελλάρη μιλά για τη μουσική, το μότο της και τις αγαπημένες της στιγμές !!

Η ερμηνεύτρια Εύα Σακελλάρη μιλά για τη μουσική, το μότο της και τις αγαπημένες της στιγμές !!

H Soul – Jazz ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Εva Sakellari, συνεργάζεται με τον γνωστό και ταλαντούχο παραγωγό – Dj G.Pal και μας παρουσιάζουν το Remix του υπέροχου Groovy Pop – Soul τραγούδιου Afraid.

Η Eva Sakellari είναι από τις πλέον ξεχωριστές Ελληνίδες τραγουδίστριες, που περνά με ευκολία από την soul στην pop, τα blues, το funk αλλά και την jazz, ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο και ματιά παλιές και νεότερες επιτυχίες και standards αλλά και δικά της κομμάτια, με ένα μοναδικό στυλ και ποιότητα.

Η ενασχόληση της με την μουσική αρχίζει στα 8 της χρόνια, με μαθήματα κιθάρας και τραγουδιού, ενώ στη συνέχεια γίνεται μέλος χορωδίας. Στην Αθήνα συνεχίζει τις σπουδές της στη μουσική με μαθήματα φωνητικής και πιάνου. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις σε σημαντικές μουσικές σκηνές, και σε φεστιβάλ, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετά Αθηναϊκά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 5 singles, τα οποία μεταδίδονται από σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς – Pepper, Real FM, Αθήνα 9.84, Εν Λευκώ, Kosmos, Best, 2ο και 3ο Πρόγραμμα ΕΡΤ κ.α.-, αλλά και το MAD TV.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διασκευή της στο “Move Over”, μια soul – jazz διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Janis Joplin, όπως και το νέο της single “Afraid” το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020, σε συνεργασία με τον παραγωγό/συνθέτη Δημήτρη Νάσσιο (Quasamodo).

Τα τραγούδια της έχουν συμπεριληφθεί σε 10 παγκόσμιες μουσικές συλλογές.

Τι σε ώθησε στην remix εκδοχή του;

E.S.: Το Afraid αγαπήθηκε αμέσως και από εμένα αλλά και από το κοινό και σχεδόν κατευθείαν μου ζητήθηκε για να γίνει το Remix. Οι συγκυρίες (πρώτη καραντίνα) δεν βοήθησαν καθόλου και υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά το καλοκαίρι που άνοιξαν κάπως τα πράγματα καταφέραμε με τον G.Pal να φτιάξουμε αυτό το όμορφο remix

 

Blues, Funk, Jazz. Παρατηρούμε μια στροφή σε αυτά τα είδη είτε με ξένο είτε με διασκευασμένο ελληνικό στίχο. Είναι εφήμερος πειραματισμός ή, πρόκειται για διεύρυνση στα ακούσματα;

E.S.: Θεωρώ πως δεν είναι κάτι εφήμερο. Ο πειραματισμός είναι το «ψωμί» του μουσικού, σε όλους αρέσει να πειραματίζονται. Δεν νοείται μουσικός που δεν είναι ανοιχτός (σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό) στο να διευρύνει τους ορίζοντες του σε άλλα μουσικά είδη από αυτά με τα οποία ήδη ασχολείται.

 

Τραγούδια σου έχουν ξεχωρίσει στο εξωτερικό. Είσαι απογοητευμένη από το αξιακό σύστημα στη χώρα μας;

E.S.: Χαίρομαι πολύ που τα τραγούδια μου έχουν ξεχωρίσει στο εξωτερικό και ακούγονται σε πάρα πολλές χώρες όπως  Καναδάς, Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία και πολλές άλλες. Δεν θεωρώ πως το αξιακό σύστημα στην Ελλάδα παίζει τον πρώτο ρόλο σε κάτι τέτοιο, απλά λόγω γλώσσας είναι σίγουρα πιο εύκολο να προβληθεί ένας καλλιτέχνης όταν τραγουδά στα Ελληνικά παρά στα Αγγλικά.

 

Μουσική ή, κάτι καλύτερο; Και τι να είναι αυτό;

E.S.: Θα έλεγα κατά βάση μουσική! Το καλύτερο έχει να κάνει μόνο με φίλους και οικογένεια. Οι στιγμές που περνάω με τους φίλους μου σε ένα καφέ ή μια βόλτα και οι συζητήσεις με ένα νόστιμο φαγητό και ένα ποτήρι κρασί που θα κάνω με την οικογένεια ή τον σύντροφό μου θεωρώ πως είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό.

 

Και το μότο σου;

E.S.: Ποτέ μην το βάλεις κάτω ακόμα και αν κανένας δεν πιστεύει σε εσένα, πίστευε εσύ στον εαυτό σου και δεν θα χάσεις !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό