Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης συμβουλεύει για τα νεκρά πουλιά

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης συμβουλεύει για τα νεκρά πουλιά

Επειδή η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο του κράτους ή μη κυβερνητικών οργανισμών, αλλά περνά και από το χέρι του κάθε πολίτη και του δικού σου, μάθε τι μπορείς να κάνεις αν βρεις νεκρό πουλί.

Όπως ενημερώνει η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, αν εντοπίσεις ένα νεκρό πουλί στην ύπαιθρο είναι σημαντικό να το αναφέρεις σε έναν από τους αρμόδιους φορείς (Δασαρχείο, Αστυνομία, Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Κτηνιατρικό Κέντρο ή Αγροτικό Κτηνιατρείο και ανάλογα με το σημείο στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων και την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης).

Ειδικά για τα σπάνια πουλιά της Θράκης, η συλλογή ενός νεκρού ατόμου, μπορεί να δώσει χρήσιμη πληροφορία για την αιτία θανάτου του που μπορεί να οφείλεται σε παράνομη πράξη, όπως φόλες ή πυροβολισμός, σε ηλεκτροπληξία ή πρόσκρουση σε υποδομές ενέργειας, σε φυσικό αίτιο ή άλλη αιτία και είναι σημαντικό να καταγραφεί από τους φορείς και τους ερευνητές που τα προστατεύουν και τα μελετούν.

Προσοχή: Αν το νεκρό πουλί έχει στα πόδια του πλαστικά ή μεταλλικά δακτυλίδια και στη φτερούγα του κάποια πλαστική ετικέτα σήμανσης ή στην πλάτη του και την ουρά του πομπό, μην τα αφαιρέσεις! Οτιδήποτε από τα παραπάνω, σημαίνουν ότι το πουλί έχει σημανθεί από ερευνητές, από Ελλάδα ή άλλη χώρα, οι οποίοι μελετούν τα δημογραφικά στοιχεία αυτών των ειδών και τα αίτια θνησιμότητάς τους. Με την αναφορά σου για την εύρεση ενός σημασμένου πουλιού, βοηθάς στην έρευνα και στην προστασία τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό