Η Γ.Γ. Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων

Η Γ.Γ. Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων

Η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη με καταγωγή από την Κομοτηνή, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της πόλης στις 14 Μάη.

Η Γεράρδη Μαρία – Έλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Από την νέα της ιδιότητα πια θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και θα παραστεί στις εκδηλώσεις τόσο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και στην παρέλαση που θα ακολουθήσει, τιμώντας την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στην Ελληνική Επικράτεια.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 102ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που γνωστοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα γίνου τα εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από την ανατολή της 13ης Μαΐου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 12ης, 13ης και 14ης Μαΐου 2022.

Παρασκευή 13 Μαΐου  08:00 επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

  • 10:30 Επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας από τον δήμαρχο Κομοτηνής στο χώρο του Ηρώου, παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
  • 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου.
  • 11.10 Κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους..
  • 18:00 Επίσημη υποστολή της ιστορικής σημαίας από τον δήμαρχο Κομοτηνής με τη συμμετοχή της μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
  • 18:30 Υποδοχή της σεπτής εικόνας της Παναγίας από την Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ιερά πομπή με τη συμμετοχή των ιεραρχών, του κλήρου, στρατιωτικών τμημάτων, οργανώσεων, φοιτητικής – μαθητικής νεολαίας, συλλόγων, σωματείων και λαού για τη λιτανεία της εικόνας από τον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Το Σάββατο 14 Μαΐου Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια. Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και οι λοιποί ιεράρχες που θα παραβρεθούν.

  • 10:30 Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και θα συγχοροστατήσουν οι προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.
  • 11:15 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής στο χώρο του Ηρώου. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον δήμαρχο Κομοτηνής, το γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στεφάνι επίσης θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία 18 οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
  • 12:00 Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως-οδός Βενιζέλου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό