Η Γη της Ελιάς: Η Εύα εκτός εαυτού και ο Κουράκος άνετος…

Η Γη της Ελιάς: Η Εύα εκτός εαυτού και ο Κουράκος άνετος…

Ο γιατρός εξηγεί στη Βασιλική, που συνειδητοποιεί πως το μωρό της μπήκε σε τεχνητό κώμα, πως όλες οι θεραπείες εμπεριέχουν ένα ποσοστό ρίσκου αλλά είναι πολύ πιο μικρό από αυτό της επιτυχίας. Ενημερώνει επίσης πως αν δεν απορροφηθεί το αιμάτωμα θα προχωρήσουν αφαίρεση με χειρουργείο.

Η Βασιλική κλυδωνίζεται, κλαίει και είναι σε άθλια κατάσταση. όσοι είναι εκεί, Χάιδω, Στάθης, Λυκούργος, Αναστασία προσπαθούν να φανούν ψύχραιμοι και να δώσουν κουράγιο στη Βασιλική που είναι σε άθλια κατάσταση.

Η Ευτυχία είναι σίγουρη για την απόφασή της να συνεχίσει την εγκυμοσύνη και να κρατήσει το παιδί μόνη της. Η Βασιλική λέει ψέματα στον Φίλιππο, πως η μικρή είναι σε σταθερή κατάσταση, έχει διαφύγει τον κίνδυνο κι ότι αυτό σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ενθαρρυντικό.

Ο Ισίδωρος ενημερώνει τον Μάνο πως έδωσε εντολή να αφαιρέσουν την Αντιγόνη από τη διαθήκη. Η Ευτυχία ανακοινώνει στον Αποστόλη την εγκυμοσύνη της και ότι θα το κρατήσει μόνη της ενώ εκείνος μιλάει για γάμο. Ο Στέφανος προσπαθεί να πείσει την Ελένη πως δεν υπάρχει περίπτωση από δω και πέρα να μπερδευτεί ξανά η μάνα του στα πόδια τους.

Ο Αλέξης έχει ακόμη μια κρίση και ψάχνει θυμωμένος τη Μυρτάλη. Ο γιατρός έχει κάπως ενθαρρυντικά νέα για το μωρό που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή. Ο Αποστόλης προσπαθεί να μεταπείσει την Ευτυχία αλλά η Ευτυχία εκνευρίζεται. Ο Φίλιππος υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με το μωρό ενώ η Βασιλική βασανίζεται από την σκέψη πως ο Φίλιππος έχει ευθύνη για το ατύχημα.

Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αντιγόνη ότι η διαθήκη δεν την περιλαμβάνει πια. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα εμφανίζεται στο νοσοκομείο για να ζητήσει συγνώμη αλλά η Βασιλική τον ορμάει, τρέμει ολόκληρη και τον απειλεί πως δεν θα γλυτώσει από τα χέρια της… Η Βασιλική λέει την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση του μωρού και το τεχνητό κώμα κι αυτός ξεσπάει με λυγμούς.

 

Τρίτη 17/5 – Επεισόδιο 197

Ο Φίλιππος γεμάτος ενοχές κατηγορεί τον εαυτό του, είναι πολύ στεναχωρημένος και από το κρεβάτι του νοσοκομείου σκέφτεται διαρκώς το ατύχημα. Στο νοσοκομείο παραμένουν Στάθης, Βαιλική, Χάιδω και Λυκούργος. Ο Κουράκος δείχνει άνετος με την συζήτηση Ιουλίας και Στάθη.

Ο Δημήτρης με τον Κωνσταντίνο ετοιμάζουν καινούρια «δουλειά». Ο Στέφανος τα βάζει με την Αρετή γιατί μπλέκεται πάντα και παντού. Η Βασιλική ρίχνει ευθύνες στον Φίλιππο λέγοντάς του πως το μωράκι τους χαροπαλεύει. Η Αντιγόνη εξομολογείται στον Μάνο πως οποιαδήποτε στάση απέναντί της δεν την επηρεάζει.

Η Εύα προσπαθεί να παρηγορήσει τον Στάθη αλλά αυτός ορθώνει ασυναίσθητα ένα τοίχο ανάμεσά τους. Ο γιατρός ενημερώνει πως η κατάσταση του μωρού παραμένει αμετάβλητη και ότι θα επιτρέψουν να το επισκέπτονται 2 φορές τη μέρα.

Αργότερα, ο Στάθης μετακομίζει από το σπίτι του Ιάκωβου. Η Μυρτάλη θα συναντηθεί τυχαία στο δρόμο με την Αρετή και προσπαθεί μάταια να την αποφύγει. Η Βασιλική επισκέπτεται επιτέλους το μωρό της, που παραμένει σε κώμα, μπορεί τώρα να βάλει το χέρι της μέσα από τις ειδικές εισόδους που έχει η θερμοκοιτίδα και να το χαϊδέψει.

Η Εύα μοιάζει προβληματισμένη με τη στάση του Στάθη απέναντί της και κλαίει από τα νεύρα και την τσαντίλα της! Ο Αλέξης σε κρίση αρπάζει την Ελένη την κολλάει στον τοίχο κι αυτή ουρλιάζει. Την φιλάει με το ζόρι, γίνεται βίαιος. Ξαφνικά τρώει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι και συνέρχεται…Ο γιατρός ενημερώνει πως δυστυχώς το μωρό έπαθε ανακοπή…

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό