«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

  • Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝκαι
  • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

διοργανώνουν την 17η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο:

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31ΜΑΡΤΙΟΥ και  το  ΣΑΒΒΑΤΟ 1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2023

Ώρες διεξαγωγής: 11.00–14.00, Παρασκευή 31/3/2023και

11.00-14.00, Σάββατο 1/4/2023.

Η θεματολογία της Διημερίδας περιλαμβάνει σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας,  όπως η ανακάλυψη της δομής του DΝA και οι εφαρμογές της για την υγεία του ανθρώπου, τηνΓεωργία και τηνΚτηνοτροφία, που θα συζητηθούν την πρώτη μέρα. Τηνδεύτερη ημέρα,η συζήτηση θα εστιαστεί σε σημαντικά προβλήματα του περιβάλλοντος, όπως ο αντίκτυπος των ανθρώπινωνενεργειών και τηςκλιματικής αλλαγήςστηβιοποικιλότητακαθώς και η αναγκαιότητατηςπροστασίαςτων φυτών και των ζώων.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με σημαντικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι εργασίες της θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού της ΠΕΒ στο Youtube.

Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω ειδικής φόρμας με στόχο να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://lyk-ralleion.att.sch.gr/index.php/gr/καιwww.pev.gr, όπου θα αναρτηθούν επίσης οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τηνΔιημερίδα.

Η Διημερίδα είναι ανοικτή για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το κοινό.

Από την ΔΔΕ Πειραιά έχει εγκριθεί άδεια διευκόλυνσης στους/στις εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ των σχολικών μονάδων που ανήκουν στη ΔΔΕ Πειραιά και διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Διημερίδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail:   biodays@gmail.com

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό