Η Κομοτηνή στον «κόσμο» του φυσικού αέριου

Η Κομοτηνή στον «κόσμο» του φυσικού αέριου

Εδώ και καιρό το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι κάτοικοι της Κομοτηνής για την εγκατάσταση φυσικού αερίου είναι μεγάλη. Μετά την αύξηση της τιμής του λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είχε ανέβει κατακόρυφα ωστόσο, φαίνεται να πέφτει και οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο για τα δεδομένα της πόλης «αγαθό».

Πέρα από την χαμηλή τιμή του, παράγοντα για τους καταναλωτές αποτελεί και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΔΕΔΑ παρέχει 100% έκπτωση επί των τελών σύνδεσης για οικιακούς καταναλωτές, είτε πρόκειται για κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις ή επαγγελματίες εκτός των βιομηχανιών, μέχρι το τέλος το 2023.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για τη χρονική περίοδο 2022-2026, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν 76 χιλιόμετρα δικτύου (χαμηλής και μέσης πίεσης), ενώ θα πραγματοποιούν περίπου 5.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών). Εάν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη η ΔΕΔΑ τονίζει πως θα καλυφθεί πλήρως. Η σύνδεση μπορεί να γίνει για τους καταναλωτές μόλις η σύνδεση περάσει μπροστά από την οικία τους.

Οι περιοχές που ήδη καλύπτονται:

Με βάση τα στοιχεία της ΔΕΔΑ, το κομμάτι των δικτύων που έχει ενεργοποιηθεί ή βρίσκεται σε προγραμματισμό κατασκευής και ενεργοποίησης, καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου της πόλης, από την Εγνατίας μέχρι και την περιοχή του ΚΤΕΛ, οριοθετούμενου από την οδό Αγίου Γεωργίου και Λεωφόρο Ηρώων προς τα ανατολικά, και τις οδούς Σοφούλη, μέρος της Δημοκρίτου και Μαρωνείας στα δυτικά. Επίσης σημαντικό κομμάτι του δικτύου θα ολοκληρωθεί στην περιοχή του Νοσοκομείου, νότια της Σισμάνογλου, ενώ τα δίκτυα προχωρούν και στην περιοχή της Εκτενεπόλ.

Πηγή: thrakisports.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό