Η μαγεία του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ

Η μαγεία του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ

Στον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ βρέθηκαν οι συντελεστές του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής, ενός θεσμού που πλέον έχει αποκτήσει γερές ρίζες και θεμέλια, επενδύοντας στην αγάπη για την Μουσική, φέρνοντας καλλιτέχνες πια παγκοσμίου φήμης και εγνωσμένης αξίας και προσφέροντας μουσικές που δύσκολα ή πολύ ακριβά θα πλήρωνε κάποιος για να απολαύσει!

Το κυριότερο και το πιο ελπιδοφόρο είναι πως οι καλλιτέχνες εμποτίζουν με τα φώτα τους, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους τα νέα παιδιά που αγαπούν αυτό το είδος της μουσικής.

Με ιδιαίτερη αγάπη μίλησαν ο Πρόεδρος των Κιθαριστών Ελλάδας, Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Δεξιοτέχνης της αρχαίας Ελληνικής Λύρας και Μουσικός στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ Νίκος Ξανθούλης και Συνθέτης-Σολίστ Κιθάρας και Καθηγητής, Δημήτρης Σβυντρίδης, ευρισκόμενοι στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Τα λόγια για το φεστιβάλ, χρωματίζονταν από τη λύρα που έπαιζε ο κ. Ξανθούλης λέγοντας πως αυτή η αρχαία Λύρα, είναι η μήτρα της Ελληνικής Μουσικής! Αναφέρθηκαν στο πως ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κιθάρας, πως σταμάτησε λόγω της πανδημίας και πως συνεχίζει στις γερές βάσεις που κτίστηκε, αλλά και στην κουλτούρα της δημιουργίας, της συνεργασίας με τα χρώματα και τις τεράστιες δυνατότητες της μουσικής.

Τέσσερις μαγικές βραδιές για το κοινό της περιοχής, που ξεκίνησαν από την Τετάρτη από το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας στην Κομοτηνή, με κορύφωση το Σάββατο και την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Όλες οι εκδηλώσεις δωρεάν,  πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και ξεκίνησαν με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από τον κόσμο σε ότι αφορά τους Κιθαριστές.

Την τελευταία μέρα σχηματίσθηκε μια ορχήστρα από 50 Κιθαριστές των Μουσικών Σχολείων της ΑΜ-Θ και ερμήνευσε κομμάτια, που προσαρμόστηκαν για κιθάρα.

Παράλληλα με τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών, τα παιδιά έκαναν και ειδικά μουσικά σεμινάρια, στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Επίσης λειτούργησε και έκθεση κιθάρας, ενώ την τελευταία μέρα έγινε και ένας διαγωνισμός  για νέους κιθαριστές.

Το φεστιβάλ έκλεισε με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό