«Η οικονομική ενίσχυση της Νορβηγίας δεν θα ήταν αποτελεσματική, χωρίς δυνατούς τοπικούς συμμάχους, όπως η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.» ανέφερε ο Πρέσβης

«Η οικονομική ενίσχυση της Νορβηγίας δεν θα ήταν αποτελεσματική, χωρίς δυνατούς τοπικούς συμμάχους, όπως η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.» ανέφερε ο Πρέσβης

Παρουσία του Πρέσβη της Νορβηγίας Frode Overland Andersen

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Έναρξης του έργου «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

«Η οικονομική ενίσχυση της Νορβηγίας δεν θα ήταν αποτελεσματική, χωρίς δυνατούς τοπικούς συμμάχους, όπως η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.» ανέφερε ο Πρέσβης

 

Εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από το έργο που συντελείται καθημερινά στην Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. δήλωσε ο Πρέσβης της Νορβηγίας FrodeOverlandAndersen.

Ο Πρέσβης αποδέχτηκε την πρόσκληση της Προέδρου Αλίκης Τσιαμούρα να παραστεί στην Ημερίδα Έναρξης του έργου “ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund με διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Το έργο λαμβάνει επιχορήγηση από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ, ευρύτερα γνωστού ως EEAGrants, με δωρητές τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Βλέπουμε στην Ελλάδα μία αυξημένη και συστηματική υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων. Είχα την ευκαιρία να δω το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, η δουλειά που γίνεται εκεί είναι εντυπωσιακή. Είμαι  πραγματικά συγκινημένος με την προσπάθειά τους. Η Νορβηγία έχει διαθέσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την χώρα για την υποστήριξη θυμάτων έμφυλης βίας και των οικογενειών τους και γενικά για την ενδυνάμωση γυναικών και νέων κοριτσιών και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που αυτή η επένδυση έχει αποτελέσματα. Η οικονομική ενίσχυση χωρίς δυνατούς τοπικούς συμμάχους, όπως η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. δεν θα ήταν αποτελεσματική. Θα πρέπει να είστε πραγματικά υπερήφανοι για όσα έχετε καταφέρει και για τον αντίκτυπο του έργου σας στην κοινότητα».

Χαιρετισμό απηύθυνε μέσω βίντεο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και εκ μέρους του Διαχειριστή Επιχορήγησης η Διαχειρίστρια του ΠρογράμματοςActivecitizensfundγια την Ελλάδα κα Τζένη Λαζάρου. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι εισηγήσεις της υπεύθυνης έργου «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» Μαρίας Γαλανοπούλου, της καςΧατζηφωτίου Σεβαστής – Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της κας Αντωνίου Αγγελικής – Επίκουρης Καθηγήτριας στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τέλος τηςκαςIngunnRangulAskeland, Κλινικής Ψυχολόγου από τον νορβηγικό φορέα “AlternativetoViolence“.

 

Ταυτότητα έργου ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει διάρκεια 14 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στο πώς να υποστηρίζει τον θύτη της έμφυλης βίας. Ο Νορβηγικός Φορέας «AlternativetoViolence» με 30 χρόνια εξειδίκευση στην υποστήριξη του θύτη της έμφυλης βίας θα εκπαιδεύσει το προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦ, αλλά και εκπροσώπους της Αστυνομίας Δράμας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Νομού Δράμας στο πώς να διαχειρίζεται το θύτη και να καταπολεμά τα αίτια της κακοποίησης. Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής και Δημοκριτείου, ενώ θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του έργου και θα δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Τέλος θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης ενημερωτικά εργαστήρια με μαθητές και φοιτητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Δήμου Δράμας ως προς τις  αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, οι δήμαρχοι Δράμας και Παρανεστίου, ο στρατηγός, αστυνομικές αρχές, και εκπρόσωποι φορέων.

Για την έναρξη της εκδήλωσης ο διοργανωτής επεφύλαξε μία έκπληξη στον Πρέσβη. Η Έφη Ζάννη και οι συνεργάτες της του αφιέρωσαν δύο τραγούδια. Νωρίτερα ο Πρέσβης με την ομάδα του «MobileSchoolΤαξιδεύει» παρακολούθησε παρέμβαση στον καταυλισμό της Φιλίππου Δράμας.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEAGrants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

ActiveCitizens Fund

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό