Η ΠΑΜ-Θ και η Ροδόπη στην έκθεση “Οίνος και Γεύσεις” στην Αθήνα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  μετρό του Συντάγματος (φωτος)

Η ΠΑΜ-Θ και η Ροδόπη στην έκθεση “Οίνος και Γεύσεις” στην Αθήνα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μετρό του Συντάγματος (φωτος)

Στην έκθεση τροφίμων και ποτών “Οίνος και Γεύσεις” που πραγματοποιείται στο μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου, συμμετέχουν τα επιμελητήρια όλων των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκθέτοντας πληθώρα τοπικών και ποιοτικών προϊόντων τους.

Στόχος της συμμετοχής δεν είμαι μόνο η γνωριμία των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα μέσω πρωτεύουσας, αλλά και η στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας πιο δραστικά, από φορείς του κέντρου, ώστε να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στον τομέα της οικονομίας της χώρας.

Τους υψηλούς καλεσμένους και το καταναλωτικό κοινό στην πρώτη μέρα της έκθεση καλωσόρισαν φορείς της ΑΜΘ που συνόδεψαν τους εκθέτης, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος συγκεκριμένα είπε: “Να ευχαριστήσω όλους τους αξιότιμους προσκελημένους που μας τιμούν με την παρουσία τους, τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας σ’ αυτή την πορεία που έχουμε ξεκινήσει για την στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πριν από κάποιους μήνες πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και αφού συζητήσαμε με αγροεπιχειρήσεις της περιοχής μας, είπαμε ότι θα είναι σημαντικό να έχουμε να μία παρουσία εδώ σ’ αυτή την έκθεση. Εδώ πραγματικά έχουμε ως κοινό το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτών, όλους τους ανθρώπους που μετακινούνται με το μετρό, κάτοικοι Αθηνών, κάτοικοι όλης της χώρας και του εξωτερικού από διάφορα μέρη, διαφόρων επαγγελμάτων άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πολύ ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας. Τα προϊόντα μας εκτός από την ποιότητά τους, έχουν και το μεράκι των επαγγελματιών μας και την αγάπη τους, γι αυτό και θέλουμε να περάσετε από όλα τα περίπτερα (30 στον αριθμό!) και να είστε όλοι σας πρεσβευτές των προϊόντων αυτών. Σας ευχαριστούμε πολύ”

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης ο οποίος σημείωσε αστειευόμενος πως “δεν μπορεί κανείς να κοντραριστεί με το σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής που αν το απλώσουμε θα φτάσει… μέχρι τις αποβάθρες του μετρό!!!” προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα του κόσμου! Ωστόσο συνέχισε: “Καλωσήρθατε όλοι στην έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο κέντρο της Αθήνας. Οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας συνηθίζουν να λένε ότι αν δεν κατέβεις στην Αθήνα, το “μάτι σου δεν ανοίγει”.. Κι είναι αλήθεια! Γιατί εδώ είναι ο “ομφαλός της γης”, το Εμπορικό κέντρο που αναπτύσσεται στην Αθήνα μας τείνει να γίνει ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξέρετε η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ο μισός της και πάνω πληθυσμός ζει σε μία μόνο πόλη. Δεν υπάρχει άλλη… Άρα πώς μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από αλλού; Κάθε χώρα όμως που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να αναπτύσσεται ισόρροπα. Κι αν η καρδιά της Ελλάδας είναι η αθήνα,  οι  πνεύμονές της  είναι η Περιφέρεια. Κι αν δείτε τις περιφέρειες,  αυτή  με τη μεγαλύτερη ελκυστικτότητα σε πλεονεκετήματα και επενδύσεις, αυτή είναι η ΠΑΜ-Θ. Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα ταξίδι, να βάλουμε την ΠΑΜ-Θ εκεί που της αξίζει. Στο κέντρο των εξελίξεων και η επιχειρηματικότητα δεν μπορούσε να ξεκινήσει από άλλο σημείο, παρά από τον αγροδιατροφικό τομέα που είναι και το καμάρι της. Εύχομαι καλό ταξίδι σ’αυτή την προσπάθεια, σε όλους τους εκθέτες, σε όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας και καλή επιτυχία και για τα επόμενα χρόνια”

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ποιοτικά προϊόντα της περιοχής και ασφαλείς για τον καταναλωτή να διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει στις μεγάλες αγορές και πιστεύω πως η έκθεση αυτή θα συμβάλει σ’ αυτό το στόχο. Να συγχαρώ τους διοργανωτές και βέβαια να ευχηθώ και καλή επιτυχία και στους εκθέτες που είναι σήμερα εδώ. Και πάλι συγχαρητήρια!!”

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό