Η Pharmathen εξοπλίζει πλήρως το νέο επιστημονικό εργαστήριο του 3ου Γυμνασίου Γέρακα

Η Pharmathen εξοπλίζει πλήρως το νέο επιστημονικό εργαστήριο του 3ου Γυμνασίου Γέρακα

Το 3ο κατά σειρά σχολείο, στο οποίο παρέχει εξειδικευμένο εξοπλισμό για τους νέους επιστήμονες του μέλλοντος

 Η Pharmathen, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εξόπλισε από την αρχή  το εργαστήριο του 3ου Γυμνασίου Γέρακα, παρέχοντας όλο τον απαραίτητο και πιο σύγχρονο εξοπλισμό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου και θα συμβάλει στην εξοικείωσή τους σε βάθος και με βιωματικό τρόπο με τις θετικές επιστήμες. Η παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, παρουσία της τοπικής κοινότητας, της διοίκησης της εταιρείας, του Διευθυντή του σχολείου, καθώς και καθηγητών.

Η εταιρεία με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη της νέας γενιάς και την πρόσβαση της σε υψηλής ποιότητας πληροφόρηση και εκπαίδευση, ώστε να έχουν τα καλύτερα εφόδια για το μέλλον τους. Παράλληλα, φροντίζει μέσα από κάθε της δραστηριότητα να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων που δραστηριοποιείται πιο ενεργά και να επιστρέφει μέρος της επιτυχίας της στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, η Pharmathen ενισχύει τις υποδομές του σχολείου προσφέροντας ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωγραφίας/Γεωλογίας για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου, βοηθώντας τους να κατανοούν καλύτερα τα μαθήματα και να αποκτούν νέες δεξιότητες μέσα από πειράματα και έρευνες, αλλά και επιτρέποντας στους καθηγητές να χρησιμοποιούν τις πιο εξελιγμένες μεθόδους διδασκαλίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς που πραγματοποίησε στα τέλη του 2022 η Pharmathen, εξοπλίζοντας με την πιο προηγμένη τεχνολογία τα εργαστήρια του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής και επιβεβαιώνοντας πως προωθεί με συνέπεια και συνέχεια την επιστημονικότητα και την καινοτομία  μέσα από την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε σχετικά: «Στη Pharmathen, πιστεύουμε ότι η επιστημονική κατάρτιση και η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση της κοινωνίας στο σύνολο της. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε με συνέπεια να επενδύουμε στο μέλλον των μαθητών και μαθητριών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, μέσα από πρωτοβουλίες που τους παρέχουν όλα τα εφόδια, ώστε να συμβάλλουν στην εξοικείωσή τους με τις θετικές επιστήμες και να εξελιχθούν σε μελλοντικούς επιστήμονες.».

 Ο κ. Μιχάλης Αραμπατζής, Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Γέρακα, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τη Pharmathen για τη γενναιόδωρη συμβολή της στη δημιουργία του επιστημονικού εργαστηρίου του σχολείου μας. Η χορηγία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, καθώς θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τη γνώση των μαθητών μας γύρω από τις θετικές επιστήμες με τη χρήση του πιο προηγμένου εξοπλισμού και να συνεχίσουμε το όραμά μας για ουσιαστική εκπαίδευση και συνεχή αναβάθμιση των παροχών μας.».

 

Σχετικά με τη Pharmathen:

Η Pharmathen, η οποία ιδρύθηκε το 1969, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες εταιρείες ανάπτυξης τεχνολογιών σύνθετων καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Διαθέτοντας κορυφαίο επίπεδο στην Έρευνα και Ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, η Pharmathen εργάζεται σήμερα πάνω σε ένα από τα πιο σύνθετα και προηγμένα χαρτοφυλάκια, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 40 προϊόντα και επικεντρώνεται σε Ενέσιμα Προϊόντα Βραδείας Αποδέσμευσης, σε Σκευάσματα Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης και σε Οφθαλμικά σκευάσματα. Τα προϊόντα της παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εξαιρετικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Pharmathen, με περισσότερα από 90 εμπορικά προϊόντα, πωλείται σε 250 συνεργαζόμενους πελάτες και έχουν σε αυτό πρόσβαση ασθενείς σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Λεζάντες φωτογραφιών:

  • Pharmathen_Παράδοση Εξοπλισμού 3ο Γυμνάσιο Γέρακα (1): Από αριστερά προς τα δεξιά: H κ. Χριστίνα Δραγανούδη, Analytical Development Manager, R&D της Pharmathen, η κ. Νατάσα Κυριακάκη, Head of Corporate Communication & Engagement της Pharmathen, ο κ. Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Vice President Attica Sites της Pharmathen, ο κ. Μιχαήλ Αραμπατζής, Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Γέρακα και ο κ. Μαρίνος Ανδρέας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
  • Pharmathen_Παράδοση Εξοπλισμού 3ο Γυμνάσιο Γέρακα (3): H κ. Χριστίνα Δραγανούδη, Analytical Development Manager, R&D της Pharmathen
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό