Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα ! 5742 χλμ. ολοκληρώθηκαν – 2025 χλμ. ακόμη!

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα ! 5742 χλμ. ολοκληρώθηκαν – 2025 χλμ. ακόμη!

Χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας καθ’ οδόν προς το Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, μεταξύ 6-18 Νοεμβρίου 2022.
Το αδιάκοπο ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα ξεκίνησε από τη Μεγάλη Πρέσπα, όπου ο κος Νίκος Πέτρου, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι το εθνικό μέλος του FEE, παρέλαβε τη σκυτάλη με το ηλιακό σκάφος του δήμου Πρεσπών.

Ο κος Πέτρου δήλωσε:

«Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, από την αρχή της εβδομηντάχρονης ιστορίας της εφαρμόζει στην πράξη αυτό που ζητά το μήνυμα της Running Out of Time, παρέχοντας ποιοτική περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενδυναμώνοντας τους νέους και στηρίζοντας τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα ως μόνο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Η κλιματική εκπαίδευση θα δώσει σε όλους μας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες για να χτίσουμε βιώσιμες, κλιματικά ανθεκτικές και δίκαιες κοινότητες.»

Η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στην κα Μαρίνα Γερουλάνου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΠΦ, που την παρέδωσε με τη σειρά της στους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου (ΝΟΜ) «Οι Αργοναύτες» για να καταλήξει στο χωριό Ψαράδες στις 15.30. Δημιουργήθηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα περνώντας η σκυτάλη από τον Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, κο Γιάννη Χρήστου, στον πρόεδρο του ΝΟΜ «Οι Αργοναύτες», κο Ναούμ Μπούση, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών, κο Φώτη Γεωργίου, στην διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), κα Μυρσίνη Μαλακού, από τον κο Λάζαρο Νικολάου, στέλεχος του ΕΠΠ και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, κα Τριανταφυλλιά Γκώγκου και  από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κο Σωτήρη Βόσδου καταλήγοντας στους ποδηλάτες.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και την παρουσία τους: τον Δήμο Πρεσπών, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, τον Όμιλο Παλαίμαχων Κωπηλατών Καστοριάς «Τα Παρασπουρτζούκια», τον ΝΟΜ «Οι Αργοναύτες» και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η σκυτάλη πέρασε στην Καστοριά με τη συμμετοχή μαθητών και σχολείων, και η διαδρομή θα συνεχίσει προς την Κλεισούρα, το Βαρικό και την Πτολεμαΐδα.

Μαζί μας στη διαδρομή ήταν ο Σπυρίδων Μιχαηλίδης, ο Αθανάσιος Πατσέας, ο Ιωάννης Δημητριάδης, ο Φώτιος Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Χριστίνα Ευαγγέλου, μέλος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, ο βιολόγος Λάμπρος Κραμποκούκης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», o μαραθωνοδρόμος με αμαξίδιο Γιάννης Μητρούλης και ο συνοδός του Αχιλλέας Τσακιλτσίδης και η ποδηλατική ομάδα “GIDAS CYCLISTAS” του Αθλητικού Συλλόγου Ατλαντίδα.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες και youtube βίντεο.

Σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου, η σκυτάλη θα περάσει από τη Βέροια, την Κατερίνη, τον Πλαταμώνα, τους Γόννους, τη Ροδιά και τη Λάρισα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό