Η Sunlight Group συνεχίζει να επεκτείνεται με την εξαγορά της PBM

Η Sunlight Group συνεχίζει να επεκτείνεται με την εξαγορά της PBM

Η SunlightGroup Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (SunlightGroup), εταιρεία τεχνολογίας που ιδικεύεταιστιςολοκληρωμένεςκαικαινοτόμεςλύσειςαποθήκευσηςενέργειαςγιαβιομηχανικέςκαιεκτόςδρόμουεφαρμογές, ανακοινώνει την εξαγορά της PBMS.R.L. Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία-ηγέτη στην παραγωγή φορτιστών για μπαταρίες και βιομηχανικές ηλεκτρονικές συσκευές.

ΗPBMS.R.L. διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην Έρευνα & Ανάπτυξηκαι στην κατασκευή καινοτόμων φορτιστών για μπαταρίες και ηλεκτρονικά συστήματα. Εδρεύει στη Vignola της Ιταλίας, όπου λειτουργεί υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, ενώ η ΙΕΝΕ, θυγατρική της PBM,λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων στην περιοχή του SanGiorgiodiPiano, κοντά στηBologna. Η PBM εξυπηρετεί την παγκόσμια αγορά των σημαντικότερων παρόχων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και αρχικών κατασκευαστών εξοπλισμού (OEMs) με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που περιλαμβάνει φορτιστές μπαταριών για περονοφόρα, καθώς και φορτιστές και εκφορτιστές βιομηχανικών μπαταριών.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε στις 29 Απριλίου 2022 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group, κ. Λάμπρο Μπίσαλακαι από τους μετόχους της PBM. Βάσει της συμφωνίας, η SunlightGroupαποκτά το 80% της εταιρείας, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της PBM κ. MaurizioPelloniδιατηρεί μερίδιο 20% και θα συνεχίσει να ηγείται της λειτουργίας.

Σχολιάζονταςτησυμφωνία, οκ.Μπίσαλαςδήλωσε:«Είμαστεστηνευχάριστηθέσηναανακοινώσουμετην υπογραφή αυτής της συμφωνίας που ενισχύει τη μακρά συνεργασία μας με έναν έμπιστο προμηθευτή, όπως η PBM. Γινόμαστε κομμάτι του μέλλοντος της PBM και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τον Maurizio και την ικανή ομάδα του στις προσπάθειές τους να υλοποιήσουν το όραμα και το φιλόδοξο σχέδιό τους για ανεξάρτητη ανάπτυξη, και να επεκτείνουν τόσο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της PBMόσο και το πελατολόγιο της εταιρείας. Το πρόγραμμα επέκτασης της SunlightGroupεστιάζει στη δημιουργία αξίας υποστηρίζοντας την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση μας σε παγκόσμιο επίπεδο.Αυτή η εξαγορά μας φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας βιώσιμης, αποτελεσματικής και πλήρους αλυσίδας αξίας στη μπαταρία –κομβικό παράγοντα για τη μετάβαση σε ένα απόλυτα ηλεκτρικό μέλλον. Θα ήθελα να καλωσορίσω την ομάδα της PBM στην οικογένεια της SunlightGroup. Ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, επιδιώκουμε να τους βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν τους στόχους τους, ανεξάρτητα από τη σχέση της PBM με τη Sunlight,ενώ ταυτόχρονα θα διερευνήσουμε συνέργειες στην Έρευνα & Ανάπτυξη και άλλες συνεργασίες». 

Οκ.M.Pelloniσημείωσε: «ΗPBM ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση στην Ιταλία το 1973 από μίαιδέατουLinoPelloni, και έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια στην αγορά είμαστε πια μέλη μίας δυναμικής παγκόσμιας εταιρείας. Συνεργαζόμαστε με τη Sunlightαρκετά χρόνια και καλλιεργήσαμε εξ αρχής μία εξαιρετική επαγγελματική σχέση. Γινόμαστε μέλη της SunlightGroup σε μία περίοδο που ο κλάδος της αποθήκευσης ενέργειας γνωρίζει συνεχείς και ταχείες αλλαγές και αυτό θα εμπνεύσει νέους στόχους στην ομάδα της PBM. Θα μας ενισχύσει και θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τα στρατηγικά αναπτυξιακά μας πλάνα σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, την παραγωγική δυναμικότητα και το βέλτιστο δυνατό εφοδιασμό των πελατών της PBM που πάντα μας υποστηρίζουν. Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και φροντίδα, ενώ θα αξιοποιήσουμε τους νέους διαθέσιμους πόρους για την επίτευξη των ανεξάρτητων αναπτυξιακών μας σχεδίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπίσαλα, αλλά και τους μετόχους, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διοικητική Ομάδα της SunlightGroup για την εμπιστοσύνη τους στηνPBM».

Σε συνέχεια τηςεξαγοράς της Technoform στα τέλη του 2021 και της εξαγοράς του 78% της Sunlight Italy, η Sunlight Groupσυνεχίζει την υλοποίηση του δυναμικού επιχειρηματικού της πλάνου, ύψους €560 εκατ. Το πενταετές πλάνο στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικήςδυναμικής της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεών της. Για το σκοπό αυτό, η Sunlight προχωράει σε επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επενδύσειςσε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και Συγχωνεύσεις & Εξαγορές. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SunlightGroup, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.systems-sunlight.com/el

 

Σχετικά με τη SunlightGroup 

Η SunlightGroup είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες. Με 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, η SunlightGroup αποτελεί μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με εξαγωγές σε 100 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ. Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες λιθίου, μία κορυφαία επιστημονική ομάδα και δύο R&D κέντρα, η Sunlight επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη εφαρμογών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες logistics, τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία. Η εταιρεία ήδη έχει αναπτύξει τις πρωτοποριακές μπαταρίες λιθίου Li.ONFORCE, οι οποίες πετυχαίνουν 35% εξοικονόμηση ενέργειας και καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics. Με την προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο, στόχος της Sunlight είναι η ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών και πιο φιλικών για το περιβάλλον λύσεων αποθήκευσης που κάνουν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσβάσιμη και αξιόπιστη. Ως εταιρεία που διαθέτει προσαρμοστικότητα και ευελιξία, η Sunlight συνδυάζει τα «Μεγάλα Δεδομένα» (BigData) με τις εξελίξεις της τεχνολογίας (όπως MachineLearning, CustomerPersonalization), με στόχο να δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα που εξυπηρετούν τους πελάτες της και βελτιώνουν τη ζωή όλων.

 

ΣχετικάμετηPBM 

ΗPBM SRL είναι εταιρεία-ηγέτης στην παραγωγή φορτιστών για μπαταρίες και βιομηχανικών ηλεκτρονικών συσκευών, με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και έρευνας στην τεχνολογία και την καινοτομία. Η εταιρεία προσφέρει υψηλό επίπεδο επιδόσεων, ευρύ φάσμα φορτιστών για όλες τις ανάγκες, ποιοτικά και αξιόπιστα προϊόντα που την έχουν φέρει στην κορυφή τόσο της ιταλικής όσο και της παγκόσμιας αγοράς. Η PBM παράγει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν φορτιστές χαμηλής και υψηλής συχνότητας, Τράπεζες Φορτίου(LoadBanks), και Συστήματα Παρακολούθησης Μπαταριών (BatteryMonitoringSystems). Τα καινοτόμα προϊόντα της PBM διαθέτουν διεθνείς πιστοποιήσεις και διανέμονται ανά τον κόσμο μέσω εκτεταμένου δικτύου πελατών και διανομέων-αντιπροσώπων. Ηεταιρείαιδρύθηκετο1973μεαντικείμενο την παραγωγή φορτιστών και χάρη στο πνεύμα επέκτασης και ανανέωσης εξελίχθηκε σε Όμιλο που απαρτίζεται από την ίδια τη PBM, ηγέτη στην παραγωγή φορτιστών για βιομηχανικές μπαταρίες· την ΙΕΤΕ, παραγωγό ηλεκτρικών μετασχηματιστών·  και την PBMSERBIADoo, ιταλο-σερβική κοινοπραξία που παράγει και διαθέτει φορτιστές βιομηχανικών μπαταριών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό