Η ζωή του Αγίου Παϊσίου στην τηλεόραση

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου στην τηλεόραση

O βίος του Αγίου Παϊσίου παίρνει ξανά «σάρκα και οστά» μέσα από μια ιστορική και βιογραφική σειρά με εκλεκτό καστ ηθοποιών. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τη σειρά «Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Αγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Αγιον Ορος.

Ο «Αγιος Παΐσιος» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου στις 22:30, αμέσως μετά το επεισόδιο της σειράς «Η Γη της Ελιάς» και θα μεταδίδεται κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα και ώρα. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ημελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου. Τον Αγιο Παΐσιο υποδύεται ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ενώ σε ξεχωριστούς ρόλος εμφανίζονται στη σειρά οι: Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Στάνκογλου, Κώστας Αποστολάκης, Ρηνιώ Κυριαζή και Παΐσιος Εξαρχος.

Οσο για την υπόθεση της σειράς, η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο με τις ιστορίες για τον Αγιο Αρσένιο, ενώ μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στο στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής, αλλά μετά την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Αφού για οικογενειακούς λόγους επιστρέψει στην Κόνιτσα για τρία χρόνια, αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Επειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Μάλιστα, τότε είναι που στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του, με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Ο «Αγιος Παΐσιος» αποτελεί μία από τις πλέον ιδιαίτερες παραγωγές που βγάζει το MEGA στο β’ μισό της τηλεοπτικής σεζόν, ενώ είναι η δεύτερη, νέα σειρά μυθοπλασίας για το 2020 για το Μεγάλο Κανάλι μετά το λανσάρισμα της αστυνομικής σειράς «Σκοτεινή Θάλασσα». Αν όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδιασμού, σε λίγους μήνες, και συγκεκριμένα περί τον Μάρτιο, ακόμα ένα σίριαλ θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA, που δεν είναι άλλο από τον «Δάσκαλο», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

MEGA: Η ζωή του Αγίου Παϊσίου αναβιώνει στη μικρή οθόνη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό