Ιατροδιακστής Λέων: «Εμπλεκόμενοι πραγματογνώμονες με την υπόθεση προσπαθούν για δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα»

Ιατροδιακστής Λέων: «Εμπλεκόμενοι πραγματογνώμονες με την υπόθεση προσπαθούν για δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα»

Στις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, σημειώνοντας πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

 

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα» σημείωσε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega.

 

Παράλληλα ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση.

 

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

 

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι».

 

Ο κ. Λέων τόνισε ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η οικογένεια, καθώς από εκεί προκύπτουν πολλά κρίσιμα στοιχεία.

 

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».

 

Στο «μικροσκόπιο» η σχέση του ζευγαριού

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και η σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη. “Τα παιδιά δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστές, ούτε όταν ήταν στη ζωή”, σημειώνει από την πλευρά της η Άννα Ντόκου, ψυχολόγος.

 

«Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πρωταγωνιστής είναι μόνο ο σύζυγός της, τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές. Προτεραιότητά της δείχνει ότι είναι ο άντρας της, ο έλεγχός του, ο τρόπος που θα τον επηρεάζει».

 

Σύμφωνα με την κ. Ντόκου, η “ταμπέλα” του Μάνου προς τη Ρούλα ως η τέλεια μητέρα, μπήκε “για να απενοχοποιήσει την απουσία του ως πατέρας».

 

«Η απορία όλων μας είναι η στάση η οποία κρατά ο Μάνος Δασκαλάκης”, είπε από τη μεριά της η Κατερίνα Μαυροειδή, ποινικολόγος. “Προσπαθεί να υιοθετήσει μια στάση για να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη».

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό