Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω τις δηλώσεις Αθανασίου που αναβιώνουν την θεωρία του εσωτερικού εχθρού

Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω τις δηλώσεις Αθανασίου που αναβιώνουν την θεωρία του εσωτερικού εχθρού

Με μια σκληρή ανακοίνωση, απαντά στις αθλιότητες στις οποίες επιδόθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για να καλύψει τις πρακτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και των παρακολουθήσεων πολιτών αλλά και πολιτικών από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στοχοποίησε μουσουλμάνους βουλευτές ως πιθανούς πράκτορες της Τουρκία, αφήνοντας υπονοούμενα προδοσίας να αιωρούνται για όποιον βουλευτή ή ακόμη και πολίτη του ελληνικού κράτους που δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος.

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό