Ιλχάν Αχμέτ προς κυβέρνηση : «Αποφεύγετε να μας πείτε ποια είναι η «κανονικότητα για την οποία μιλάτε γιατί γνωρίζετε πως η ανάκαμψη που υπόσχεστε δεν αφορά όλους»

Ιλχάν Αχμέτ προς κυβέρνηση : «Αποφεύγετε να μας πείτε ποια είναι η «κανονικότητα για την οποία μιλάτε γιατί γνωρίζετε πως η ανάκαμψη που υπόσχεστε δεν αφορά όλους»

Με εκτεταμένες αναφορές στην Θράκη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την οικονομική της πολιτική, κατά την ομιλία του στον προϋπολογισμό του 2022 στην ολομέλεια της Βουλής.

«Είμαστε μια χώρα που παρά τις λαμπερές παρουσιάσεις του Σχεδίου Ελλάδα 2.0, δηλαδή του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξακολουθεί να ποντάρει όλα της τα λεφτά στον τουρισμό.Μας λέτε πως το 2022 θα έχετε 3,2 δισ. ευρώ εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης.Σας λέμε πως μέχρι σήμερα  από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, παρότι έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα 48 έργα», τόνισεμε έμφαση ο βουλευτής Ροδόπης.

Ο ίδιος,ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «επιστροφή στην κανονικότητα για την κυβέρνηση σημαίνει συντήρηση των ολιγοπωλίων και της ακρίβειας, την διατήρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τον πιστωτικό αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις απευθείας αναθέσεις στους λίγους και εκλεκτούς που με τις ευλογίες του ακριβού επιτελικού σας κράτους μετέτρεψαν την πανδημία σε ευκαιρία».

«Αποφεύγετε να μας πείτε ποια είναι η «κανονικότητα για την οποία μιλάτε,γιατί γνωρίζετε πως η ανάκαμψη που υπόσχεστε δεν αφορά όλους τους πολίτες», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά την Θράκη, ο Ιλχάν Αχμέτ έκανε εκτενή αναφορά στο πόρισμα της πλειοψηφίας της διακομματικής επιτροπής, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής είχε μιλήσει για την ανάγκη σύστασης μιας διυπουργικής επιτροπής με άμεσες εκτελεστικές δυνατότητες για την εφαρμογή ενός δυναμικού προγραμματικού πλαισίου ανάταξης της φθίνουσας αυτής περιοχής της χώρας μας.

Στην συνέχεια στάθηκε ειδικότερα στην υιοθέτηση της πρότασής του για την Ειδική Ανά Εκμετάλλευση Ενίσχυση Αγροτών σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές της Χώρας, ως την μόνη ρεαλιστική πρόταση για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης και την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Θράκη.

Ο βουλευτής Ροδόπης έκανε ειδική μνεία στην εξασφάλιση των 90 ευρώ της αποζημίωσης των καλλιεργητών της ποικιλίας του μπασμπάαπό την Ροδόπη, συνολικού ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελεί την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας που διαρκούσε από το 2018».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη που συνέβαλαν στην ευτυχή κατάληξη του συγκεκριμένου ζητήματος, προτρέποντας τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες ταυτόχρονα για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των σχετικών ΚΥΑ που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των ποσών.

Τέλος, ο Ιλχάν Αχμέτ, προέβη σε εκτενή αναφορά στον σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση θεμάτων που άπτονται θρησκευτικών ελευθερίων και εκπαίδευσης.

Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που προέκυψε στην Ροδόπη με την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων κατά την ημέρα της Παρασκευής,η οποία είναι ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους. Έθεσε, παράλληλα, το αίτημα για την διευκόλυνση της προσέλευσης στα τεμένη εκείνων των εκπαιδευτικώνκαι των μαθητών που επιθυμούν να το πράξουν, με δυνατότητα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό