Ηλίας Βλάχος: Τις επόμενες μέρες τοποθετούνται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ηλίας Βλάχος: Τις επόμενες μέρες τοποθετούνται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, θα λάβουν τις θέσεις τους, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης και γίνεται η πρόσληψη τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στην τελική τους πρόσληψη, με αποτέλεσμα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που δεν είχαν μόνιμους Εκπαιδευτικούς, όπως αυτό της Ροδόπης, δεν έγιναν τα μαθήματα από την αρχή της χρονιάς για 104 μαθητές στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ροδόπης, Ηλία Βλάχο, ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί του, οπότε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν και οι τοποθετήσεις τους. «Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε παράταση, ούτε να αυξήσουμε τις διδακτικές ώρες. Θα αξιοποιήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες για να καλύψουμε όλα τα κενά της γνώσης που προκλήθηκαν. Απλά θα πρέπει το μητρώο εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκε, ακριβώς για να μην έχουμε καθυστερήσεις στην έναρξη των μαθημάτων με εκπαιδευτικούς, να τρέχει πιο έγκαιρα», τόνισε ο κ. Βλάχος.

Επιπλέον ο κ. Βλάχος ανέφερε πως σε ποσοστό 75% οι μαθητές είναι εμβολιασμένοι, ενώ οι υπόλοιποι προσέρχονται με δύο ελέγχους ανίχνευσης αντιγόνου- ράπιντ τέστ – την εβδομάδα.

Ο κ. Βλάχος κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον στόχο που έχει βάλλει ο ίδιος, που είναι η ίδρυση δύο παραρτημάτων σε ορεινό όγκο και στον Ίασμο.

«Ειδικά για τον Ίασμο έχει εξασφαλισθεί και ο χώρος – το Γυμνάσιο Ιάσμου – αλλά και η καθαριότητα, απλά το θέμα κολλάει στην πολιτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν θέλει να ξεκινήσει, αλλά και μετά να σταματήσει η λειτουργία του παραρτήματος. Εμείς τους διαβεβαιώνουμε πως έχουμε διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει στο διηνεκές και να μην σταματήσει. Είναι αρκετοί οι μαθητές και είναι αρκετοί αυτοί που δεν οδηγούν και δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται στην Κομοτηνή, είτε γιατί δουλεύουν, είτε για οποιοδήποτε άλλους λόγους, που αν παρακολουθούν τα μαθήματα στον τόπο τους, είναι πιο σίγουρο πως θα συνεχίσουν το σπουδαστικό τους αντικείμενο και θα το ολοκληρώσουν. Ο στόχος μας παραμένει και θα εργασθούμε για αυτό στον Ίασμο», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Βλάχος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό