Ιnternet: Η Ελλάδα η πέμπτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη

Ιnternet: Η Ελλάδα η πέμπτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις χώρες που φιλοξενούν τις λιγότερο προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις και η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση.

Οι ειδικοί ανέλυσαν το μέσο κόστος της ευρυζωνικής σύνδεσης ανά μήνα σε σύγκριση με το μηνιαίο μέσο όρο κατά κεφαλήν εισόδημα στις χώρες του ΟΟΣΑ, προσδιορίζοντας το συνολικό κόστος ευρυζωνικότητας ως ποσοστό του εισοδήματος, και
αποκαλύπτοντας τις χώρες που φιλοξενούν τις λιγότερο (και τις περισσότερο) προσιτές τιμές ευρυζωνικές συνδέσεις.

Οι χώρες του ΟΟΣΑ με τις λιγότερο προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις

OOSA

Η ευρυζωνική σύνδεση της Κολομβίας κατατάσσεται ως το λιγότερο προσιτό internet, όπου το μέσο μηνιαίο κόστος ευρυζωνικότητας ανέρχεται συνολικά σε 22,58 € (24,63 $) που αντιπροσωπεύει το 5,63% του εισοδήματος. Ενώ το κόστος
το ίδιο μπορεί να μην είναι τόσο υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, το γεγονός όμως ότι τα κέρδη είναι τόσο χαμηλά στη χώρα την καθιστά τη λιγότερο προσιτό μέρος για ευρυζωνικότητα.

Η δεύτερη λιγότερο προσιτή χώρα είναι η Κόστα Ρίκα,

Ενώ οι τιμές των κερδών και του Διαδικτύου είναι υψηλότερες από ό,τι στην Κολομβία, το μηνιαίο κόστος ευρυζωνικότητας καταλαμβάνει το 4,72% του εισοδήματος. Η διείσδυση του Διαδικτύου στην Κόστα Ρίκα αυξάνεται ραγδαία, με την κάλυψη οπτικών ινών να διπλασιάζεται μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Στην τρίτη θέση είναι το Μεξικό.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τις χώρες του ΟΟΣΑ με τις πιο προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις:

PINAKAKI1

Ενώ μια μηνιαία ευρυζωνική συνδρομή μπορεί να είναι έως και 10,53 € (11,48 $) το μήνα σε ορισμένες χώρες, αν λάβουμε υπόψη την τοπική ισχύ κερδών, τότε είναι το Ισραήλ που κατατάσσεται ως το πιο προσιτό, με ένα μέσο ευρυζωνικό πακέτο που κοστίζει μόλις το 0,78% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος.

Η χώρα με τις ταχύτερες ταχύτητες Διαδικτύου συνολικά είναι η Χιλή, με μέση ταχύτητα λήψης 189,36 Mbps, ενώ η χώρα με τις πιο αργές είναι η Τουρκία (26,34 Mbps).

dikaiologitika.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό