Ιωάννης Βεζυργιαννίδης : Κατασκευή μονοπατιού – πόλος έλξης

Ιωάννης Βεζυργιαννίδης : Κατασκευή μονοπατιού – πόλος έλξης

Το διάστημα μεταξύ 21 έως 23 Αυγούστου, άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος για να προσκυνήσουν την εικόνα της Βρεφοκρατούσας και δεξιοκρατούσας Θεοτόκου , οι περισσότεροι δε επιλέγουν να διανύσουν την απόσταση από την Κομοτηνή (14 Km περίπου) με τα πόδια, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το τάμα τους.

Η κατασκευή ενός μονοπατιού, του μονοπατιού της Παναγιάς, θα αποτελούσε πόλο έλξης, αναδεικνύοντας καθοριστικά την περιοχή και παράλληλα θα έκανε την διαδρομή, προσιτή σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.

Προφανώς και είναι ένα έργο σύνθετο, δύσκολο, με πολλές ιδιαιτερότητες και με πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η διερεύνηση της πιθανότητας κατασκευής του όμως θεωρώ, πως θα έπρεπε να απασχολήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πολύτιμη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής.

Η περιοχή μας χρειάζεται έργα έντονου συμβολισμού, εμβληματικά, δημιουργικά, που θα δώσουν νέα πνοή και θα αναδεικνύουν τον πλούτο και τη διαχρονικότητα της ιστορίας του τόπου μας.

Πηγή ΦΒ Ιωάννης Βεζυργιαννίδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό