Ιωάννου: Μόνο στη φαντασία του κ. Χαριτόπουλου υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σαπών

Ιωάννου: Μόνο στη φαντασία του κ. Χαριτόπουλου υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σαπών

Ανακριβές ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3 και στο οποίο αναφέρθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Σαπών διαθέτει ασθενοφόρο αλλά όχι οδηγό, καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο”, τονίζει ο κ. Ιωάννου, εκθέτοντας τη δημόσια τηλεόραση που μετέδωσε λάθος πληροφόρηση σε πανελλαδική εμβέλεια όπως τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αποστόλου έχει ως εξής: “Με αφορμή ανακριβές ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 των 18:15 την Παρασκευή (3/2/2023 με τίτλο “ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΔΗΓΟΣ”, θα θέλαμε να παρέμβουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας. Από την ΕΡΤ-3 αναφέρθηκε επί λέξει ότι “Υπάρχει όχημα, υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σαπών, ωστόσο δεν υπάρχουν οδηγοί προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς… Είναι ένα θέμα που όπως λένε οι πολίτες και ο Δήμαρχος κ. Χαριτόπουλος, θα πρέπει να λυθεί άμεσα”. Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο ΔΕΝ υπάρχει στο Κ.Υ. Σαπών, ενώ υπάρχει ένας οδηγός-πλήρωμα ασθενοφόρου από τον Ιανουάριο του 2020. Το ασθενοφόρο υπήρξε για περίπου έξι μήνες από το καλοκαίρι του 2020 έως τους πρώτους μήνες του 2021 και κατόπιν επιστράφηκε στο ΕΚΑΒ. Ναι, ο ένας οδηγός δεν είναι αρκετός για να καλυφθεί το Κ.Υ. όλο το 24ωρο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν αναιρεί τη λάθος πληροφόρηση που μεταδόθηκε πανελλαδικά από τη δημόσια τηλεόραση. Προς τούτο επικοινωνήσαμε με την κ. Ειρήνη Τσακίρη, την ενημερώσαμε για το τι ισχύει, και υποσχέθηκε ότι θα έρθει στο Κ.Υ. Σαπών τη Δευτέρα (6/2/2023) προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει ασθενοφόρο ή όχι. Δυστυχώς όμως η κ. Τσακίρη δεν εμφανίστηκε. Επιπλέον χαιρετίζουμε τον αγώνα του Δημάρχου κ. Χαριτόπουλου προκειμένου να επανδρωθεί με οδηγούς το “κατά φαντασίαν” ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών. Μήπως αντί να ζητάει από το ΕΚΑΒ προσωπικό, που δεν υπάρχει, για ένα ασθενοφόρο που υπάρχει στη φαντασία τη δική του, θα μπορούσε να στείλει για εκπαίδευση μερικούς συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους ούτως ώστε να είναι ικανοί να χειριστούν το ασθενοφόρο όταν και αν επανέλθει; Ο Δήμος δεν μπορεί μόνο να ζητάει, αλλά χρειάζεται και να συνδράμει στη πράξη!”.

πηγή FB: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό