«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν τις 13:00 καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους σε ποτάμια. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Αρκετοί οδηγοί έχουν σπεύσει να σταθμεύσουν όπως όπως προκειμένου να αποφύγουν τα ορμητικά νερά Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε μέχρι στιγμής να ενεργήσει για αντλήσεις υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις- δύο στην Περαία και δύο στο κέντρο της πόλης- και για δύο κοπές δέντρων στην περιοχή της Θέρμης.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε τουλάχιστον 80 κλήσεις κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.. Μέχρι αυτή την ώρα κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν επιχειρήσει για έξι αντλήσεις υδάτων, τρεις κοπές δέντρων, ενώ σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν ογκώδη αντικείμενα τα οποία είχαν παρασυρθεί από την καταρρακτώδη βροχή.

Οι ισχυρές καταιγίδες και τα ξαφνικά μπουρίνια θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το βράδυ να εκδηλώνονται κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας παρόμοια μπουρίνια παρατηρούνται από τα θαλάσσια τμήματα ανοιχτά της Χαλκιδικής, στο κέντρο, τα ανατολικά κια κινούνται σύμφωνα με το ραντάρ στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και του Κιλκίς. Όπως αναφέρθηκε από το Μετεωρολογικό Κέντρο ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα όλη τη διάρκεια του 24ωρου ενώ εξασθένηση των έντονων φαινομένων αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κίνηση των οχημάτων αυτήν την ώρα διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ