Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο

Η κακοκαιρία «Φίλιππος« φέρνει πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική και αναμένεται να δείξει για τα καλά τα δόντια της το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Η αλήθεια είναι πως η Παρασκευή κύλησε σχεδόν ομαλά δεδομένων των συνθηκών, ωστόσο ακολουθεί νέο κύμα έντονων φαινομένων, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Ειδικότερα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις δυτικές – βορειοδυτικές περιοχές, στα δυτικά τις Θεσσαλίας, στη δυτική Μακεδονία, στο βόρειο Ιόνιο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μαγνησίας (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), στις Σποράδες και σχεδόν σε όλη την Εύβοια.

Την ίδια ώρα, μπόρες χιονιού θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες καθώς και η Κρήτη. Η Πελοπόννησος θα έχει κάποια σύννεφα, τοπικά αυξημένα κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, ωστόσο προς το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές του νομού ακόμα και σε παράκτιες περιοχές.

Οι πιο ισχυρές θα εκδηλωθούν στις κεντροβόρειες, ορεινές – ημιορεινές περιοχές και θα κρατήσουν μέχρι και το απόγευμα αργά.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, στα ανατολικά τμήματα και σε περιοχές νότια του νομού Σερρών μέχρι και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής η μέρα θα ξεκινήσει με χιονοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα μεταφερθούν δυτικότερα επηρεάζοντας τη δυτική – βορειοδυτική Χαλκιδική, το νομό Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία.

Ωστόσο θα είναι πολύ πιο εξασθενημένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό