
Καιρός: Μικρή σε διάρκεια άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται γι αυτή την εβδομάδα
Υψηλές θερμοκρασιακές τιμές αναμένεται να σημειωθούν στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο υδράργυρος, την Τετάρτη με Πέμπτη, ίσως φθάσει ακόμη και στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες
Ανοίγεται μπροστά μας μία εβδομάδα όπου θα συνυπάρξουν αρκετά μετεωρολογικά φαινόμενα στη χώρα μας. Το κυριότερο θα είναι τα μελτέμια, ιδιαίτερα προς την πλευρά του Αιγαίου (7 μποφόρ).
Τα απογεύματα θα βλέπουμε μπόρες και καταιγίδες, σε ορεινές εκτάσεις και κοντά στην Πέμπτη και την Παρασκευή, περιμένουμε η αστάθεια να εξαπλωθεί και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, με τον υδράργυρο σε κούρσα ανόδου, να προσεγγίζει ίσως και τους 39 βαθμούς κοντά στην Πέμπτη.
Από την Παρασκευή θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία. Ναι μεν θα κάνει ζέστη αλλά για λίγα 24ωρα. Το ακραίο κύμα καύσωνα δεν αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
dnews.gr
