Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατών στην Καβάλα Όιλ

Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατών στην Καβάλα Όιλ

Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατών στην Καβάλα Όιλ

Νίκη στον αγώνα των εργατών της Καβάλα Όιλ!

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο στην Καβάλα!

Πέμπτη 27/1, 18:00, Πλατεία Καπνεργάτη

Αναχώρηση 17:00 από Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Τηλ. επικοινωνίας 6978210677

Μέσα σε ένα κλίμα άγριας επίθεσης της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και συνολικά του συστήματος της εκμετάλλευσης, οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργατών της Καβάλα Oil φωτίζουν ένα δρόμο αγώνα, χαράζουν νέα μονοπάτια αντίστασης και διεκδίκησης.

Τα αφεντικά της «Energean» έχουν ανοίξει εδώ και καιρό μια διαδικασία να σπάσουν κάθε αντίσταση του σωματείου και να το διαλύσουν, να απολύσουν, να χτυπήσουν και να σμπαραλιάσουν εργασιακές σχέσεις, να μειώσουν μισθούς, να επιβάλουν απλήρωτες υπερωρίες, να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και το περιβάλλον, καταπατώντας κάθε έννοια ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου. Επιχειρούν να καταστήσουν τους εργαζόμενους των Πετρελαίων αναλώσιμα «εργαλεία» που θα αυγαταίνουν μόνο τα κέρδη τους.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, που τους δίνει η κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες). Τους αντεργατικούς νόμους, τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια, τις απολύσεις, την τρομοκρατία. Έτσι όπως κάνει γενικά το κεφάλαιο. Αυτή την κατάσταση τη νοιώθει στο πετσί της η εργατική τάξη, στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στις οικοδομές, παντού όπου μοχθεί για το μεροκάματο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, βαθαίνει όλο και πιο πολύ το νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έχει εντείνει την αντεργατική πολιτική, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθούσαν, και έχει μετατρέψει την πανδημία σε «ευκαιρία» για να διαλύσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που οι εργαζόμενοι της χώρας κέρδισαν με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Κορυφαία έκφραση αυτής της πολιτική είναι ο νόμος Χατζηδάκη, που χτυπάει το οκτάωρο, και επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον ταξικό συνδικαλισμό.

Κυβέρνηση και εργοδοσία, πατούν επάνω στην αποσυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στις δυσκολίες που βρίσκουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι από τον εργοδοτικό και συμβιβασμένο συνδικαλισμό, που βάζει φραγμούς σε κάθε κίνηση αντίστασης και αγώνα, κάνοντας πλάτες στο σύστημα.

Όμως οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας όχι μόνο δεν αναστέλλουν, αλλά αντίθετα εντείνουν τον αγώνα τους. Δε λύγισαν με την απόλυση σύσσωμου του ΔΣ του σωματείου τους (μαζί με άλλους 17 συναδέλφους τους), με βάση τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Δεν υποχώρησαν και δεν ενέδωσαν στο μίγμα πίεσης, τρομοκράτησης αλλά και υποσχέσεων από την εργοδοσία σε όσους θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο ή στην πλατφόρμα. Έριξαν στα σκουπίδια τις προβοκάτσιες της για δήθεν δολιοφθορές. Δεν τρομοκρατήθηκαν ούτε από τα ΜΑΤ, ούτε από τα δικαστήρια, μολονότι εξελίσσεται προκαταρκτική εξέταση σχεδόν για όλους.

Τα αντιμετωπίζουν όλα με ενότητα, συσπείρωση στο σωματείο και άνοδο της αγωνιστικότητας, προχωρώντας σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές του χρόνου και καλώντας όλους τους εργαζόμενους της περιοχής αλλά και πανελλαδικά, σε αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση.

Οι εργάτες της Καβάλα Όιλ δέχονται σήμερα τα κεντρικά πυρά της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Αντιστέκονται με σθένος, βαδίζοντας το δρόμο που άνοιξαν οι εργαζόμενοι στην Cosco και στην E-Food, ανοίγοντας κι αυτοί με τη σειρά τους νέα μονοπάτια αγώνα. Γι αυτό είναι χρέος όλων, εργαζομένων, σωματείων, συνδικαλιστικών σχημάτων, και πολιτικών οργανώσεων που αναφέρονται στην εργατική τάξη και στο λαό, να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο δίκαιος και αναγκαίος γι αυτούς και τις οικογένειες τους, αλλά είναι αγώνας για όλη την εργατική τάξη, για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Ø  Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Καμία δίωξη

στους αγωνιζόμενους εργάτες, καμιά διαθεσιμότητα!

Ø  8ωρο, πενθήμερο, σταθερή και ασφαλής δουλειά για όλους!

Ø  Κάτω η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία!

Ø  Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό