«Καρφώθηκε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

«Καρφώθηκε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

Τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι και οι Έλληνες καταναλωτές, η βενζίνη και το πετρέλαιο έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας μέτρα.

Πάντως η Ρωσία απείλησε ανοιχτά την Ευρώπη πως το μόνο που θα καταφέρει με τις κυρώσεις είναι να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι τριπλάσια πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα.

Η τιμή στην αμόλυβδη έφτασε το Σάββατο (12/3) στην Αθήνα τα 2,119 ευρώ το λίτρο σε κάποια πρατήρια. Τα ρεζερβουάρ δεν γεμίζουν…

«Οι καταναλωτές ανησυχούν καθώς ο προϋπολογισμός στα νοικοκυριά έχει εκτροχιαστεί από τα συνεχόμενες ανατιμήσεις στα καύσιμα και ψάχνουν τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης» αναφέρει ο ρεπόρτερ του MEGA.

Ο Γιώργος, πατέρας δυο παιδιών θα πηγαίνει πλέον στην εργασία του μαζί με συναδέλφους για να μοιράζεται το κόστος της μετακίνησης.

«Με τα τωρινά δεδομένα σκεφτόμαστε να πηγαίνουμε 2 -3 μαζί στη δουλειά δεν γίνεται. Χτες γέμισα το αμάξι με 100 ευρώ η κατάσταση είναι απογοητευτική», δηλώνει.

Βενζίνη: Οι ρωσικές απειλές φτάνουν στις αντλίες

Η Μόσχα προειδοποίησε ανοιχτά τους Ευρωπαίους ότι θα πληρώσουν ακριβά τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας – «πετρέλαιο, αέριο, ρεύμα θα τα πληρώνετε σε τριπλάσια τιμή» είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι δυσανάλογα ακριβά με την αγοραστική μας δύναμη είναι πολύ ακριβό το καύσιμο» δηλώνει ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.

Παρέμβαση για το θέμα της τιμής των καυσίμων ετοιμάζει εντός της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφορά στον Ειδικό Φόρο – μέτρο το οποίο ωστόσο δεν θα είναι οριζόντιο.

«Δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεων μας πάντοτε στα πλαίσιά λελογισμένων και σώφρονων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί την στήριξη μετριασμού των επιπτώσεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μέτρα για την ελάφρυνση των καταναλωτών αναμένεται να πάρουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ την προσεχή εβδομάδα στη Ρώμη οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου συναντώνται για να συντονίσουν τα βήματά τους στα ζητήματα ενέργειας.

Βενζίνη: «Καρφώθηκε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης – Παρκάρουν τα αυτοκίνητα οι οδηγοί [βίντεο]

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό