Καρλ Λιούις-Θρύλος του στίβου:  Η ανάρτηση με τον Τεντόγλου και η στήριξη στις απόψεις του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Καρλ Λιούις-Θρύλος του στίβου: Η ανάρτηση με τον Τεντόγλου και η στήριξη στις απόψεις του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στο θρύλο του στίβου, Καρλ Λιούις, βρήκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τις δηλώσεις του για την αλλαγή που προτίθεται να κάνει η World Athletics στη βαλβίδα.

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές», ανέφερε στο σχόλιό του ο Καρλ Λιούις.

Ο Τεντόγλου με δηλώσεις του είπε ότι θα αγωνίζεται στο τριπλούν, αν η World Athletics προχωρήσει στην αλλαγή με τη βαλβίδα, την οποία προτίθεται να αφαιρέσει (δοκιμαστικά), αλλά και να βγάλει την πλαστελίνη που καθορίζει την εγκυρότητα ενός άλματος.

(φωτο: Carl Lewis και Μίλτος Τεντόγλου σε άλματα)

Τεντόγλου: Θα σταματήσω εάν…

Λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει το νέο του θρίαμβο κατακτώντας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για αποχώρηση από το άθλημά του, εάν η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωρήσει σε αλλαγή του κανονισμού της βαλβίδας.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση και αυτή βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.

Η «βόμβα» όμως, ήρθε λίγο πιο κάτω στις δηλώσεις του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή που σκέφτεται να κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου στο άλμα εις μήκος:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει πως, «…αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

Δείτε την ανάρτηση του Καρλ Λιούις:

Πηγή: cnn.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό