Καταδικάστηκε για απάτη ο Θόδωρος Καρυπίδης

Καταδικάστηκε για απάτη ο Θόδωρος Καρυπίδης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σήμερα τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρή Καρυπίδη, σε φυλάκιση 6 ετών για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία τράβηξε έξι χρόνια, έφτασε σήμερα το πρωί ενώπιον των δικαστών, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής να εκδίδει καταδικαστική απόφαση για τον Καρυπίδη.

Αντίδικος μάλιστα ήταν η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Δημήτρης Βρύζας με τον ξάδερφό του Κωνσταντίνο Βρύζα. 

Η υπόθεση αφορά σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος για οφειλή που αγγίζει τα 140.000 ευρώ και σχετίζεται με αγορά αγροτικών προϊόντων, την εποχή που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης διατηρούσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε παρουσιάσει στην πλευρά Βρύζα μια εντελώς πλασματική εικόνα σε σχέση με την πραγματική οικονομική του κατάσταση εκείνη την εποχή και τις υποχρεώσεις που είχε, εξ ου και στοιχειοθετήθηκε στο δικαστήριο η κατηγορία της απάτης. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής έκρινε ένοχο το αφεντικό της ΠΑΕ Άρης για το εν λόγω κακούργημα, αλλά και για δύο ακόμα πλημμελήματα. Το ένα αφορά στο ειδικό αδίκημα υπερημερίας καταβολής τιμήματος αγροτικών προϊόντων και το δεύτερο σε έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η εν λόγω απάτη φτάνει στον βαθμό κακουργήματος γιατί η οφειλή ξεπερνούσε το ποσό των 120.000 ευρώ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Θ. Καρυπίδη ήταν πέντε χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της απάτης και και από έναν χρόνο για τα δύο άλλα αδικήματα και συγχωνεύτηκε σε συνολικά έξι έτη φυλάκιση, τα οποία είναι εξαγοράσιμα, από τη στιγμή που η ποινή της βασικής κατηγορίας δεν ξεπερνούσε τα πέντε έτη. Κλήθηκε δε να καταβάλει και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. 
 
Επισημαίνει πως η ποινή είναι εφέσιμη και πιθανότατα ο Θ. Καρυπίδης θα προσφύγει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό