Κατερίνα Σμαραγδά : «Η τέχνη πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για όλους. Είναι αυτή που ενώνει τις χαοτικές αποστάσεις που δημιουργούνται και διχάζουν»

Κατερίνα Σμαραγδά : «Η τέχνη πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για όλους. Είναι αυτή που ενώνει τις χαοτικές αποστάσεις που δημιουργούνται και διχάζουν»

Συνέντευξη στην Θρακική Αγορά

Κατερίνα Σμαραγδά : «Η τέχνη πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για όλους. Είναι αυτή που ενώνει τις χαοτικές αποστάσεις που δημιουργούνται και διχάζουν»

H Κατερίνα Σμαραγδά ένα νέο ταλαντούχο κορίτσι με βελούδινη φωνή έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το τραγούδι «Σ’ αγαπώ”.

Το «Σ’αγαπώ» είναι σε μουσική και στίχους του Νίκου Κουσβίδη γνωστού σε όλους μας από τις υπέροχες instrumental διασκευές ενώ την παραγωγή του τραγουδιού καθώς και την σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ έκανε ο ταλαντούχος Κώστας Γοντικάκης.

H Κατερίνα μόλις 22 ετών αγαπάει την μουσική από παιδί και όνειρο της ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά, φοίτησε στο μουσικό σχολείο του Πειραιά και έχει ασχοληθεί με τη μουσική συστήματος orff στην παιδική και εφηβική της ηλικία, κάνει μαθήματα σαξοφώνου ενώ είναι αυτοδίδακτη στην κιθάρα, επίσης τα τελευταία 4 χρόνια λαμβάνει εντατικά μαθήματα φωνητικής. Ασχολείται επαγγελματικά πλέον με το τραγούδι και τραγουδάει συχνά σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Η μουσική όπως η ίδια δηλώνει, είναι ένα καταφύγιο που μπορεί να εκφράζεται.

  • Πώς μπαίνει η μουσική στη ζωή σου;

Η μουσική στη ζωή μου μπήκε σε μικρή ηλικία. Ασχολούμενη,λοιπόν,μ ε πολλές δραστηριότητες κατέληξα στη μουσική που ήταν ξεκάθαρη η κλίση μου. Το τραγούδι είναι κάτι το πολύτιμο για εμένα.Δεν είναι μόνο τρόπος έκφρασης. Είναι ανάγκη για εμένα,Νιώθω ανολοκλήρωτη σαν οντότητα δίχως τη μουσική στη ζωή μου.

  • Πόσο σε βοήθησε η spidermusic;

Η spidermusicβοήθησε στο να προβληθεί η δουλεία μου και είμαι πολύ χαρούμενη που στο ξεκίνημά μου έχω τη στήριξη της εταιρίας. Άλλωστε το να σε εμπιστεύονται σε αυτή τη δουλειά είναι το παν. Η spider music το κάνει πράξη και είμαι ευγνώμον για την εμπιστοσύνη.

  • Τι θυμάσαι από την πρώτη φορά που τραγούδησες σε κοινό;

Θυμάμαι ότι ντρεπόμουν και ήμουν πολύ συνεσταλμένη. Κρατούσα πολύ χαμηλό προφίλ και ακόμα το έχω αυτό.Το θεωρώ προνόμιο και δεν θέλω να ξεχνάω πως είμαι ένας άνθρωπος που σέβεται και εκτιμάει κάθετι που του δίνεται σαν ευκαιρία με απόλυτη προσείλωση.

  • Έχεις απογοητευθεί μέχρι τώρα στη πορεία σου στη μουσική;

Φυσικά και έχει τύχει να απογοητευτώ.Τ ο αιώνιο ερώτημα σε αυτή τη δουλειά είναι αν είμαστε κατάλληλοι ή όχι. Είναι ένα λάθος ερώτημα αυτό που έχει δημιουργηθεί από τον κύκλο της μουσικής στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε χώρο και ευκαιρίες αρκεί να θέλουμε να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είναι δύσκολο να σηκωθείς μετά από μια απογοήτευση. Ζύγισα όμως το αν θέλω να παραμείνω απέξω ή αν θέλω να συνεχίσω να παλεύω για αυτά που θέλω να διεκδικήσω με την προσπάθειά μου.

  • Ποιες στιγμές σου ξεχωρίζεις;

Η καλύτερη στιγμή που ξεχωρίζω ως τώρα είναι η κυκλοφορία του τραγουδιού μου με τίτλο Σ΄αγαπώ σε στίχους και μουσική του Νίκου Κουσβίδη. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μου έχει δοθεί ως τώρα. Χαίρομαι πολύ που την αξιοποίησα.

  • Ποιες συνεργασίες έχεις ονειρευτεί;

Έχω ονειρευτεί πολλά. Θαυμάζω την καλή μουσική και έχω μια αδυναμία στη λαικήμουσική. Υπάρχουν άνθρωποι που την κρατάνε ζωντανή όπως της αξίζει και όπως την θυμόμαστε από παλιά. Με ανθρώπους τέτοιους θα ήθελα να συνεργαστώ.

  • Η τέχνη τι ρόλο παίζει στη ζωή μας τελικά;

Η τέχνη πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για όλους. Είναι αυτή που ενώνει τις χαοτικές αποστάσεις που δημιουργούνται και διχάζουν. Είναι το κλειδί για να πηγαίνουμε μπροστά. Μέσα από την τέχνη συμβαίνουν πρωτοποριακά πράγματα.

  • Μίλησέ μας για το Σ αγαπώ

Το Σ’αγαπώ είναι ένα κομμάτι μου. Είμαι πολύ τυχερή που βρέθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι δίπλα μου και μαζί δημιουργήσαμε κάτι πολύ όμορφο και είμαι πολύ περήφανη που τραγούδησα στη συγκεκριμένη δουλειά. Άξιζε και με το παραπάνω.

  • Τι ετοιμάζεις για τον χειμώνα που έρχεται;

Τον χειμώνα θα κάνω κάποιες liveεμφανίσεις.Δεν θα είναι κάπου συγκεκριμένα μέχρι στιγμής.Μέσα από τα socialmediaμου θα έχω άμεση επαφή για κάθε εξέλιξη σε αυτό το κομμαάτι.

  • Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.

Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό