Κατερινόπουλος: Έγκλημα 100% στην Πάτρα με περισσότερους από έναν δράστες

Κατερινόπουλος: Έγκλημα 100% στην Πάτρα με περισσότερους από έναν δράστες

Κοντά στη λύση του μυστηρίου με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα είναι οι Αρχές και εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουμε εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος στο Star, «είναι λογικό οι άμοιροι αυτοί γονείς να περιμένουν απαντήσεις. Απαντήσεις περιμένει και όλη η ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, τόνισε ότι Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων. «Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει.

«Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

 

Ανατροπή για τον θάνατο της μικρής Μαλένας – Τα νέα ευρήματα των ιατροδικαστών

Η μικρή Μαλένα, το μεσαίο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, που έχασε τη ζωή της το 2019, ενδέχεται τελικά να ξεκληδώσει τον γρίφο με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μια υπόθεση που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της μικρής Μαλένας υπάρχουν ενδείξεις αλλοιώσεων στον εγκέφαλο, συνέπεια υποξυγοναιμίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου. Αυτό το στοιχείο οδηγεί τις έρευνες σε άλλα μονοπάτια και δίνει στις Αρχές τη δυνατότητα να προβούν σε πολλαπλές συγκρίσεις με την εννιάχρονη Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Τα νέα αυτά ευρήματα φέρνουν ανατροπή στα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τη Μαλένα, καθώς οι γιατροί είχαν καταλήξει ότι η αιτία του θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Realnews, οι ειδικοί εξηγούν πως οι αλλοιώσεις στον εγκέφαλο της Μαλένας, συνέπεια υποξυγοναιμίας, είναι δυνατόν να προκληθούν είτε από παθολογικά αίτια είτε από εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή να προκλήθηκε ασφυξία στο κορίτσι. Η αιτία της υποξυγοναιμίας μένει να απαντηθεί από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί, ώστε να μελετήσει και να διερευνήσει τα δεδομένα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο για τη Μαλένα όσο και για την εννιάχρονη Τζωρτζίνα.

Για το λόγο αυτό, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που «τρέχουν» την παράλληλη έρευνα για τα τρία παιδιά ζήτησαν και πήραν από τρία νοσοκομεία της Πάτρας όλους τους φακέλους που αφορούν τις νοσηλείες της Μαλένας, προκειμένου να γίνει σύγκριση, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, με τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

 

Άγνωστη τοξική ουσία προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο στα 2 κορίτσια;

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα κύρια – καθοριστικά στοιχεία για το επονομαζόμενο «θρίλερ της Πάτρας» με τον μυστηριώση θάνατο τριών κοριτσιών ηλικίας επτά μηνών, τριάμισι και εννιά ετών, μέσα στην περίοδο 2019 – 2022, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, αναφέρει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

 

Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Τις ίδιες ώρες συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολοκλήρωση των καταθέσεων περίπου 70 γιατρών και νοσηλευτών σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού») όπως και δύο της Πάτρας (ΜΕΘ Παίδων και Παιδιατρική Κλινική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, καθώς και Καραμάνδειο Νοσοκομείο Παίδων), προκειμένου να αποσαφηνισθεί τι συνέβη στη διάρκεια της νοσηλείας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στην Αθήνα. Με κύριο ενδιαφέρον σε αναφορές περίπου 12 γιατρών και νοσηλευτών ότι υπήρχε καθυστερημένη, υποτονική αντίδραση για τις δύο ανακοπές (η δεύτερη προκάλεσε τον θάνατό της) που υπέστη η εννιάχρονη. Όπως και τις αναφορές δύο νοσηλευτών σε ισάριθμα νοσοκομεία που αναφέρθηκαν σε ερωτήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών σχετικά με την ύπαρξη καμερών στους θαλάμους που νοσηλευόταν η εννιάχρονη. Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδουν ωστόσο ότι θα υπάρξουν «συλλήψεις από λεπτό σε λεπτό», όπως αναφέρεται συχνά τις τελευταίες ημέρες, και να μιλούν για έρευνα που είναι σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ.

 

Οι δύο κλήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Κάτι περίεργο συμβαίνει…»

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκλήθη δύο φορές και όχι μία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αποκαλύπτεται στην πρώτη επικοινωνία έγινε ενημέρωση για μία οικογένεια που ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύει και το τρίτο.

Λίγες ημέρες μετά έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα. Σε αυτό, ο γιατρός του νοσοκομείου Ρίου ήταν πιο «ξεκάθαρος».

Και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «κάτι περίεργο να συμβαίνει» και πως δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που συνέβαιναν με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, παρενέβη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με την Σίσσυ Χρηστίδου στο MEGA στην οποία φιλοξενήθηκε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και επιβεβαίωσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Οπως μεταφέρθηκε στον αέρα της εκπομπής: «Πράγματι, μέχρι τώρα, στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της. Ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως».

Όπως άλλωστε έγραψε σήμερα η «Π», η πρώτη φάση των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και δείχνουν να είναι καθαρές…ωστόσο έχει ζητηθεί και γίνεται επαλήθευση, ενώ απομένει να διευκρινιστεί αν εντοπίζεται κάτι στην φαρμακευτική αγωγή, ως προς ποσότητα των φαρμάκων ή και τον συνδυασμό αυτών».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη περίπτωση που θα μείνει στα χρονικά της επιστήμης. «Υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό που καταγράφεται μέσα από τις νοσηλείες και για τη Μαλένα και για τη Τζωρτζίνα και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε την αλήθεια», υπογράμμισε.

«H Τζωρτζίνα ήταν καλύτερα μετά το θάνατο της Ίριδας, τη ζήλευε», λέει η μητέρα

«H Τζωρτζίνα ήταν καλύτερα μετά το θάνατο της Ίριδας, τη ζήλευε», λέει η μητέρα
Στο «Φως στο Τούνελ» έφτασαν νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της συγγενείς, φίλοι και άτομα από το νοσοκομείο μιλούν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, την ανατριχιαστική ζωγραφιά της που έφερε στο «φως» η εκπομπή, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιγράφει πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας.

Τα όσα αναφέρει νοσηλεύτρια, όχι μόνο προκαλούν ανατριχίλα, αλλά εγείρουν και πολλά ερωτηματικά.

«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά το θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει το θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε “Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της» αποκαλύπτει νοσηλεύτρια.

www.newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό