Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ανέλαβε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ανέλαβε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος, ανέλαβε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο Σωτήρης Σέρμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αριστούχος υπότροφος τoυ Κολλεγίου «Ανατόλια», σπούδασε Πολιτική Επιστήμη με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (BA) και στο London School of Economics and Political Science (MSc). Αριστούχος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Ε.Κ.Π.Α., με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: «Τουρκία και Ε.Ε.: Ο Ρόλος της Εσωτερικής Πολιτικής και του Διεθνούς Παράγοντα».

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής σχεδιασμού πολιτικής, ειδικός σύμβουλος, στα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Μακεδονίας – Θράκης. Επιπλέον εμπειρία σε ζητήματα διαπραγματεύσεων και ανάπτυξης επιτελικών οργάνων στρατηγικού σχεδιασμού. Έχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση & Πολιτική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο American College of Thessaloniki.

Στόχος του από τη νέα θέση ευθύνης είναι «η βέλτιστη δυνατή υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» σε μία ιδιαίτερη συγκυρία γεμάτη γεωπολιτικές αναταράξεις, όπως είπε στο πρώτο σχόλιό του στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. «Η συγκυρία έρχεται να μας υπενθυμίσει το πόσο προσεκτικά πρέπει κάθε φορά να αξιολογούμε τις εξελίξεις σ’ επίπεδο μεγάλης εικόνας, περιφερειακών αντανακλάσεων, αλλά και των ειδικότερων επιπτώσεων σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος», δήλωσε.

Πηγή:xronos.gr

 

Συγκεκριμένα για το ρόλο του ΚΙΝΑΛ στην εξωτερική πολιτική της χώρας, είπε: «για το Κίνημα Αλλαγής και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη υπάρχει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον, το πατριωτικό πρόσημο να συνδυαστεί με μία ολοκληρωμένη εξωτερική πολιτική που θα βλέπει τις εξελίξεις σε βάθος χρόνων και πως η Ελλάδα θα μπορέσει να είναι μία από τις χώρες που θα έχει ενεργό αποτύπωμα. Οι εξελίξεις που θα έχουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνουν μία νέα ευκαιρία να συμβάλουμε ωφέλιμα σε μία εθνική συνεννόηση απέναντι σε ζητήματα που θα πρέπει να βρίσκονται συγκλίσεις, ώστε το μήνυμα προς την κοινωνία να είναι ενιαίο, κυρίως για την εθνική μας ασφάλεια».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό