Καθησυχαστικός ο αντιπρύτανης κ. Μάρης : «Δεν θα επηρεάσει το ΔΠΘ η μείωση των Φοιτητών. Ο στόχος παραμένει οι ποιοτικά μορφωμένοι Φοιτητές»

Καθησυχαστικός ο αντιπρύτανης κ. Μάρης : «Δεν θα επηρεάσει το ΔΠΘ η μείωση των Φοιτητών. Ο στόχος παραμένει οι ποιοτικά μορφωμένοι Φοιτητές»

  • Στο τέλος του χρόνου εργολάβος στα έργα ΣΔΙΤ του ΔΠΘ

Στην συνάντηση των Πανεπιστημίων, που υλοποιούν έργα μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικό Τομέα, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, συμμετείχε ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Μάρης στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα στο Δημοκρίτειο σημειώνοντας, πως έχουν μπει πια στη δεύτερη φάση και θα τοποθετηθεί ανάδοχος εργολάβος στα τέλη του χρόνου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του ΔΠΘ, στην Ανατολική Μακεδονία, υπογράμμισε, πως το ενδιαφέρον παραμένει “ζεστό”, αλλά σε συμπληρωματικούς τόνους σε σχέση με το τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που λειτουργούν.

Για δε το θέμα του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, υποστήριξε πως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να βοηθήσουν και στο κομμάτι της εξεύρεσης μόνιμων εγκαταστάσεων. Για δε το θέμα της Νοσηλευτικής Σχολής, επανέλαβε πως η λογική και το αυτονόητο, είναι να μεταφερθεί η λειτουργία της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, εκεί που λειτουργεί και η Ιατρική Σχολή, για όλες τις εκπαιδευτικές εμπειρίες και το επίπεδο των γνώσεων που χρειάζεται το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, για το θέμα της μείωσης των Φοιτητών στο ΔΠΘ, μετά το νέο ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Μάρης ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας πως δεν θα επηρεάσει το ΔΠΘ. Σίγουρα μέσω αυτών των ενεργειών γίνονται και οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ενώ ο στόχος παραμένει οι ποιοτικά μορφωμένοι Φοιτητές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό