Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΦΑ Ξάνθης «Κάτι…σκάβεται στα αρχαία Άβδηρα» για τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη υποέργου «Ενοποίηση σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος Αβδήρων και Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων και απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Αποσκοπεί στην δημιουργία μιας ευχάριστης βιωματικής εμπειρίας μέσα από την προσομοίωση της ανασκαφικής διαδικασίας αλλά και της πορείας που διαγράφουν τα αρχαιολογικά ευρήματα μέχρι την τελική τους έκθεση στο μουσείο. Οι μαθητές μέσα από την ανασύνθεση του παρελθόντος έρχονται σε επαφή με πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στα αρχαία Άβδηρα και αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει ο σύγχρονος υλικός πολιτισμός από τον αρχαίο.

Διαθέσιμες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εξής: 14 Οκτωβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος) καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Η Προϊσταμένη
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Κωνσταντίνα Καλλιντζή

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό