Καβάλα: Εκδηλώσεις σε Νέα Καρβάλη και Ακόντισμα, με συμμετοχή ξένων αποστολών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Καβάλα: Εκδηλώσεις σε Νέα Καρβάλη και Ακόντισμα, με συμμετοχή ξένων αποστολών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Πιστοί στο ετήσιο θερινό ραντεβού, με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με την οικονομική υποστήριξη και Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών διοργανώνει πολιτιστικό τριήμερο τις ημέρες 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Τιμούμε τα 20 χρόνια της Σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

  • 19:00-19:30 Άφιξη των ξένων αποστολών από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, του κόσμου του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών και των καλεσμένων μας, στο Ωδείο του Ακοντίσματος (Είσοδος ελεύθερη)
  • 19:30 Έναρξη ενημερωτικής ημερίδας για τα Σάγια. Επίδειξη των κομματιών της φορεσιάς (μάσκες), της σειράς  των δρώμενων, της καμήλας, των συνοδών της και των τραγουδιών που συνοδεύουν την πομπή

(φωτο: αρχείου)

  • 20:15 Άναμμα της πυράς, ντύσιμο των «Σάγια» και χορός. Παρουσίαση του Εθίμου της καμήλας, γύρω από τη φωτιά, χοροί της Καππαδοκίας με τη συμμετοχή όλων

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

  • 19:00-19:30 Μάζωξη των αποστολών από τα βαλκάνια στην πλατεία της Νέας Καρβάλης
  • 19:30-20:00 Παρέλαση όλων με παραδοσιακές φορεσιές και όργανα στους δρόμους του οικισμού, Καμήλα-Σάγια
  • 20:00-00:00 Γλέντι με χορούς τραγούδια και πειράγματα στην Νέα Καρβάλη με όλο το λαό να συμμετέχει, παρουσίαση του αντίστοιχου εθιμικού κύκλου, των χωρών που συμμετέχουν (Τουρκία, Βουλγαρία)

Πηγή: kavalapost.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό