Καβάλα- Έτσι θα είναι το νέο αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα

Καβάλα- Έτσι θα είναι το νέο αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα

Το ιστορικό αεροδρόμιο ετοιμάζεται να απογειωθεί, μετά την επένδυση της Egnatia Aviation-Μια πρώτη εικόνα για το πώς θα μεταμορφωθεί ο χώρος

«Και εγένετο το πρώτο Ελληνικό, ιδιωτικής μορφής, αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας. Ιδιωτικά Πεδία υπάρχουν, Αεροδρόμιο όμως ένα. Η AOPA Hellas στηρίζει την πρωτοβουλία που προωθεί τη Γενική Αεροπορία στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια!» τονίζεται σε ανάρτηση για την σημαντική επένδυση της Egnatia Aviation στο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ του Αμυγδαλεώνα.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα ετοιμάζεται να απογειωθεί, μετά την επένδυση της Egnatia Aviation  και την έγκριση και υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 χρόνια εκτάσεων εντός του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στην εταιρεία

Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το πώς θα μεταμορφωθεί, πλέον, ο χώρος του αεροδρομίου, με δεδομένο ότι προβλέπονται στη σύμβαση και χρήσεις γενικής αεροπορίας, πέραν του στενού σκοπού της εκπαίδευσης των πιλότων, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του αεροδρομίου με σύγχρονα κτίρια, χώρους αναψυχής και καινούριες εγκαταστάσεις.

Για την ιστορία…

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα άρχισε να κατασκευάζεται το 1947 με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ» των ΗΠΑ. Σε αυτό εγκαταστάθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας.

Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στη Χρυσούπολη, όπου το 1997 έγινε η μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανενεργό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα..

Πηγή +Photo: Kavalapost.gr, Xronometro.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό