Κιλκίς: Νεκρός εργάτης σε εργατικό δυστύχημα σε εργοτάξιο

Κιλκίς: Νεκρός εργάτης σε εργατικό δυστύχημα σε εργοτάξιο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργαζόμενος σε εργοτάξιο στο Κιλκίς, καθώς έχασε τη ζωή τους σε δυστύχημα εν ώρα εργασίας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Δύο συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν τον οδηγό του μηχανήματος και τον εργοδηγό της εταιρίας, οι οποίοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για το τραγικό δυστύχημα έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα ρίξει “φως” στα ακριβή αίτια θανάτου του 55χρονου.

Το Α.Τ. Παιονίας έχει αναλάβει την προανάκριση για το θλιβερό δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

“Νέο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη σήμερα στην περιοχή της Ειδομένης σε εργοτάξιο της εταιρίας AWACS.

Συνάδελφος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί.

Για το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους Οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό