ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες σήμερα τα μέλη για να επιλέξουν το όνομα του κόμματος. Τι δείχνουν τα προγνωστικά, ποιο όνομα θα επικρατήσει

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες σήμερα τα μέλη για να επιλέξουν το όνομα του κόμματος. Τι δείχνουν τα προγνωστικά, ποιο όνομα θα επικρατήσει

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, στη σημερινή «πράσινη» εκλογική διαδικασία απευθύνει η Χαριλάου Τρικούπη στα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να επιλέξουν το νέο όνομα του κόμματος και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι αναμφίβολα η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών (οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100 χιλιάδες), η επιβεβαίωση κατά συνέπεια της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα και της στήριξης στη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και η «καθαρή εντολή» για την επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα». Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο για το όνομα είναι δύο: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η σχετική απόφαση για μόνο δύο επιλογές ελήφθη διότι θεωρήθηκε ότι μία τρίτη επιλογή (όπως η πρόταση για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ), είτε θα προκαλούσε …τριχοτόμηση, είτε θα οδηγούσε σε δεύτερο γύρο εάν η επικρατούσα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος δεν λάμβανε το 50+1 των ψήφων.

Οι κάλπες που είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7 σήμερα το πρωί στα 600 και πλέον εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν επί της ουσίας όχι μόνο τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό γιατί φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας (μέλη και φίλοι έφτασαν τότε τις 270 χιλιάδες), μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων. Όλα τα προγνωστικά λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων θα επιλέξει το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ με σύμβολο τον ήλιο- όπως φάνηκε και σε έρευνες που προηγήθηκαν.

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέτασε αναλυτικά όλες τις παραμέτρους και πριν να λάβει την τελική απόφαση για τις δύο επιλογές σχετικά με το όνομα συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μανώλη Όθωνα (στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά) και άλλα στελέχη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στον πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας και αμέσως μετά, με δήλωσή του, θα αναφερθεί στο «στοίχημα» της σημερινής εκλογικής διαδικασίας αλλά και των επόμενων «σταθμών» του κόμματος, με πρώτο αυτό του Συνεδρίου στις 20-22 Μάη.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό