Κινητοποιούνται οι Αγρότες του Νέστου:  Ζητούν άμεσα λύσεις για την έλλειψη νερού

Κινητοποιούνται οι Αγρότες του Νέστου: Ζητούν άμεσα λύσεις για την έλλειψη νερού

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου 2025, έξω από το Δημαρχείο Νέστου, αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την έλλειψη νερού που απειλεί άμεσα τις καλλιέργειες τους.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, Χρυσοχωρίου και Θαλασσιάς – Κρεμαστής, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου, ως αντίδραση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υδάτων, σύμφωνα με την οποία για την αρδευτική περίοδο του 2025 θα διατεθούν μόλις 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από το Φράγμα του Θησαυρού — ποσότητα που θεωρείται ανεπαρκής, καθώς πρέπει να καλύψει τις ανάγκες τριών ολόκληρων ΤΟΕΒ.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση διάθεση 120 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, τονίζοντας πως το Φράγμα του Θησαυρού διαθέτει αποθέματα ύψους 350 εκατ. κυβικών αυτή τη στιγμή. Πέρυσι, διατέθηκαν 74 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ φέτος η προβλεπόμενη ποσότητα είναι λιγότερη από το μισό.

«Το Φράγμα του Θησαυρού δεν κατασκευάστηκε μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν και άλλες κρίσιμες χρήσεις, όπως η άρδευση. Έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα μας εξάγονται παγκοσμίως. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση της αγροτικής παραγωγής», υπογράμμισε.

Οι αγρότες προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε κλιμακούμενες ενέργειες, με πρώτη τη συμβολική κατάληψη της Γέφυρας των Τοξοτών τις επόμενες ημέρες.

Με πηγές από agrotypos.gr, enanews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό